Pulled pork på pelletsgrill

Pulled pork tillverkas som aldrig förr i svenska hem, och det kan vi förstå! Det smakar gott och du får inte ont i tuggmusklerna - inte ens efter portion nr 5 😉 Det tar lite tid att laga, men det är faktiskt väldigt enkelt... speciellt i en Traeger Pelletsgrill. Man ställer in temperaturen och slänger ner en termometer i köttet, så ordnar allt annat sig självt. Vi gör 11 karréer på en gång, d.v.s. 25 kg. pulled pork och så fryser vi in det mesta för en framtida kötthelg. Förbrukningen av pellets är densamma och vi fyller gärna frysen med grillläckerheter. Men du bestämmer självklart hur mycket kött du eldar upp för.

Vi grillar på en av de mycket stora pelletsgrillarna, Traeger Timberline850. Den går att styra från en app på telefonen och vi älskar grillens coola design och de många funktionerna

 • texture Pelletsgrill
 • restaurant_menu Huvudrätt
 • restaurant_menu Lunch

Ingredienser

Så här gör du


Grillen:

 1. Sätt på grillen till 100°C. och låt den bli varm medan du kryddar ditt kött.

Föreredelser:

 1. Gnid in fläskkarréerna ordentligt med rub. Detta kan enkelt göras om du häller din rub i ett fat med sidor och vänder fläskkaréen  (eller fläskkarréerna) i den. Du använder lika mycket träpellets oavsett hur många fläskkarréer du lagar, så det kan mycket väl vara värt att fylla upp grillen ordentligt. TIPS! Du kan ev gnugga dina fläskkarréer med rub och slå in dem i film eller vakuumförpacka dem en dag innan grillning.

Grilla:

 1. Placera dina fläskkarréer i din förvärmda grill. Om du fyller grillen helt, se till att det finns luft runt varje fläskkarré.
 2. Sätt in termometern i köttet och grilla det tills kärntemperaturen når 93-94°C. - det kan ta upp till 22 timmar och beror på köttets storlek och temperatur.
  TIPS! Du kan ev slå in fläskkarréerna i slaktarpapper under de sista 3 timmarna av grilltiden. På så sätt kan du behålla mer av köttets saft och kraft.
 3. Fyll på med träpellets innan du går och lägger dig, så är du säker på att grillen inte slocknar under natten.

Vinägersås:

 1. Medan köttet ligger i grillen har du gott om tid på dig att göra din vinägersås. Blanda alla ingredienser i en skål.
 2. Vispa väl tills sockret och saltet lösts upp. Och så har du gjort en läcker vinägersås.

Servering:

 1. Ta bort köttet från grillen. Har du gjort extra kött, lägg i fryspåsar och lägg i frysen.
 2. Använd 2 gafflar för att dra isär köttet du vill servera. Var noga med att blanda både stekyta, det röda köttet i kanten och det ljusa köttet i mitten.
 3. Krydda köttet med din hemgjorda vinägersås.
 4. Vi har serverat vår pulled pork med Traeger Apricot BBQ Sauce och det smakar helt fantastiskt!

Skriv ut recept

arrow_upward