GOZNEY 22 DOME LEE LA1438 Smile 1X1 Large
expand_more

Tom Gozneys historia

”Jag var inte formgivare. Jag var inte vd. Som 21-åring blev jag utkastad från skolan. Jag hade precis varit på avvänjning. Jag satte mig in i matlagning och byggde en pizzaugn i min trädgård. Det förändrade mitt liv. Det har nog faktiskt till och med räddat det.”

– Tom Gozney, grundare och formgivare

 

Jag var inte vd. Jag var inte formgivare.

Som 21-åring var jag ett desillusionerat barn. Utkastad från skolan. Jag hade precis varit på avvänjning. Jag var vilse. Det fanns några olika vägar jag kunde ta. Jag bestämde mig för att bygga en ugn i min trädgård. Den första var mycket enkel, men pizzan smakade gott, och jag var såld. Det förändrade mitt liv. Det har nog faktiskt till och med räddat det.

Jag kastade mig in i matlagningens värld. Att laga mat över öppen eld var något jag kunde hänge mig åt. Som jag kunde bli bättre på. Det var en konst att bemästra och ett helt nytt sätt att komma i kontakt med människor i min närhet.

Jag blev besatt. Och Gozney föddes. Vi har gjort några helt otroliga saker sedan dess, med målet att erbjuda ett annorlunda sätt att laga mat på till så många människor som möjligt. Jag vet av erfarenhet att det inte bara kan ändra sättet man lagar mat på, utan även ens levnadssätt. Och för vissa, till och med vilka de är.

Tom
Grundare och formgivare

Vårt mål är att förändra sättet som världen lagar mat på utomhus. Skapare av banbrytande vedeldade uteugnar.

arrow_upward