Traeger Napoleon Beachflag

Historia

Det hela började med en passion. En passion för mat och grillning samt en önskan om kvalitetsprodukter för ändamålet som tålde både vind, väder och daglig användning. Grillen i trädgården och hela universumet runt den är en livsstil och den livsstilen, eller grillattityden, är hörnstenen i Backyard Living.

Men passionen kom inte ur det blå och när Backyard Living A/S grundades 2016 var det därför också av några garvade grillentusiaster med många års erfarenhet och expertis från andra ledande grillmärken. Som tidigare kolleger inom branschen i mer än 12 år lovade de en gång varandra, att om de någonsin skulle försöka starta upp med något annat så skulle det vara med kvalitetsprodukterna från Napoleon.

Tog chansen
När chansen kom att få den danska distributionen av Napoleon i slutet av sommaren 2016 slog Søren Larsen och Line Sørensen därför till och den 27 juli 2016 blev drömmen en verklighet på 9 m2 i Brønderslev. Här satt de två i det lilla kontoret och behövde i stort sett allt från häftapparater till lager och kunder. De packade och skickade ut grillarna på egen hand och julmyset under det året bestod av familjesammankomster för att göra lagerinventeringar.

Lyckligtvis hade de bra kontakt med inköpare på de stora byggmarknadskedjorna i Danmark. De var pigga på att starta ett nytt grilläventyr och lyckligtvis kunde många kallas "kunder" redan från början i 2017.

PRO BBQ Team
När kännedomen om Napoleon växte efterhand så kontaktades Backyard Living av alltfler byggmarknader som ville ha någon som grillade mat vid olika evenemang i sina butiker. Fast på den tiden fanns det bara fem anställda och därmed gränser för hur många evenemang man kunde klara av. Detta blev då startskottet för Backyard Living Pro BBQ Team som var några passionerade grillsjälar spridda över hela landet och som bidrog med hjälp när det knep till. Samtidigt skulle de inspirera med nya rätter och tester av ny utrustning. Och de var och är fortfarande vårt ansikte utåt på byggmarknaderna när vi själva inte kan stå där.

Den ursprungliga pelletsgrillen från amerikanska Traeger
I december 2017 expanderade företaget med distributionen av ett annat stort internationellt varumärke i Danmark, nämligen pelletsgrillen från amerikanska Traeger Grills.
Det lilla kontoret blev snabbt för litet och staben av medarbetare växte. Inte minst när vi även blev svensk distributör av Traeger i 2019.

Coronaåret
 2020 drabbade corona världen, men trots krisplaner och en rädsla för en misslyckad högsäsong så ökade försäljningen explosivt och när vi dessutom fick igång den svenska marknaden så vi behövde även mer utrymme och fler händer för försäljning, kundservice och marknadsföring.

Därför flyttade Backyard Living till nya och större lokaler i Brønderslev Erhvervspark och har idag 12 anställda. Där hittar man även ett stort showroom med studio för inspelning som kunderna är välkomna att besöka efter överenskommelse.

HOT WOK
I januari 2022 kunde man lyfta på slöjan för ännu en spännande nyhet. Den nordjyska producenten av wokkonceptet HOT WOK hade nämligen fått en ny medspelare på banan i form av Backyard Living som den nya skandinaviska distributören av HOT WOK. 

• Våra grillar, wokar och tillbehör kan idag köpas på byggmarknader och webbplatser i Sverige
• Enkla videorecept på vår webbplats
• Massor av tips och tricks för grillen och wokken
• Fantastisk aktivitet i ’Traeger Grill Klubben’ på Facebook
• En webbplats som mer än fördubblar antalet besökare varje år
• Suveräna samarbetspartners
• En växande webbshop
• Och vi är på god väg att starta vårt eget sortiment av grilltillbehör

Drömmarna håller på att förverkligas, men det betyder inte att det inte finns plats för nya…

arrow_upward