Ironwood 885 TFB89BLFC LIFESTYLE 3

Vad är en pelletsgrill?

En pelletsgrill skiljer sig exempelvis från gasgrillen och kolgrillen genom att man använder träpellets som värmekälla i grillen.

Helt konkret tänder man en pelletsgrill genom att ansluta den till eluttaget. Sedan häller man träpellets i behållaren på grillen som transporterar dem till en förbränningskammare. Där antänds de, varefter grillen fylls med rök. När röken har lagt sig och temperaturen börjar stiga är grillen klar för användning.

Så här fungerar det

1: Pelletsbehållare

Smaken börjar här. Håll bara i pellets i din smak som bränsle åt grillen.

NOTERA! Använd endast livsmedelsgodkända träpellets i din Traeger grill - vi rekommenderar endast att du använder Traegers egna pellets.

2: Kontroll

Starta grillen och ställ in önskad temperatur.

3: Matarskruv

Branschledande matning leverar pellets till brännkoppen.

4: Brännkopp

Automatisk tänding startar värmestaven som antänder pelletsen som börjar brinna.

5: Fläkt

Fläkt med variabel hastighet sätter fart på brasan, samtidigt som den får rök och värme att cirkulera runt maten.

Helt naturliga lövträpellets flyttas från behållaren till brännkoppen av en skruv, och väl där antänds de av värmestaven. Därmed får elden bränsle och skapar härliga vedeldade smaker i din mat. En fläkt cirkulerar värme och rök för jämn, enhetlig tillagning, och en droppbricka skyddar maten från lågorna samtidigt som den förhindrar att flammor slår upp. Allt detta drivs av en styrenhet som upprätthåller en exakt temperatur, så att du kan ägna mer tid åt de människor som betyder mest och mindre tid åt att vaka över grillen.

Traegerfungerer

Vilka är fördelarna med en pelletsgrill?

En pelletsgrill kombinerar helt enkelt de goda egenskaperna från respektive gas- och kolgrillar. Röken ger maten den läckra, rökta grillsmaken och lukten som man får med en kolgrill och samtidigt med fördelen av en snabbstart som från gasgrillen. Det smakar helt enkelt som mat som tillagats över öppen eld.

Varför välja en Traeger pelletsgrill?

Traeger uppfann den ursprungliga träpelletsgrillen i 1987 och är nummer ett och världsledande när det gäller dessa grillar. Med en pelletsgrill har du full kontroll över temperaturen i grillen, värmen är jämn i hela grillen, röken cirkulerar gott utan några extra handpåläggningar och ingen eld som flammar upp på livsmedlet som läggs på grillen. I några av pelletsgrillarna har du till och med möjlighet att styra temperaturen via WiFi, det som Traeger kallar WiFIRE®.

Traegersmagspareribs

Smaken

Det är ett faktum - att laga mat med ved smakar bärrte

Ironwood 650 TFB65BLFC LIFESTYLE 3

Mängsidigheten

Grilla, röka, baka, rosta, bräsera och grilla

Traegerwifi

Enkeltheten

Du beehöver inte vakta den, bara starte den och låt den gå

Treagerensartethed

Konsekvensen

Perfekt resultat precis varje gång

Treagerfællesskab

Gemenskapen

Skapa minnesvärda måltider med familj och vänner

Vilka träpellets ska du välja till en pelletsgrill?

Vi rekommenderar alltid att du endast använder Traegers egna pellets. De är godkända för användning till matlagning och är kalibrerade för Traeger Grills.

Det kan vara lockande att använda vedpelletsen från din pelletskamin, men du riskerar att skada din pelletsgrill och det kan även finnas en hälsorisk. Träpellets från din pelletskamin är inte gjorda för matlagning och innehåller ofta spår av till exempel lim. Limmet kan så småningom skada din grill om du använder dem vid höga temperaturer.

 

Vilken Traeger grillmodell ska du välja?

Traeger grillarna hittar du i flera varianter och storlekar – och oavsett vilken modell du väljer är du säker på att få en grill i bra kvalitet. Du hittar också alltid en pelletsgrill som passar oavsett om du har en stor altan eller bara en liten balkong. De vänder sig till både den stora grillentusiasten och den mindre vardagsgrillaren på grund av de olika funktionerna på de olika modellerna.

arrow_upward