Ironwood 885 TFB89BLFC LIFESTYLE 3

Vad är en pelletsgrill?

En pelletsgrill skiljer sig från en gas- och kolgrill genom att träpellets används som värmekälla. 

Helt konkret tänder man en pelletsgrill genom att pelletsgrillen kopplas till ett eluttag, varefter träpelletsen transporteras in i brännkoppen där de antänds. Grillen fylls med rök. När röken lagt sig och temperaturen börjar stiga är grillen klar att användas.

Så här fungerar det

1: Pelletsbehållare

Fyll på Traeger träpellets, som är gjorda av 100% lövträ.

OBS! Använd endast livsmedelsgodkända pellets i din Traeger grill - vi rekommenderar endast att du använder Traegers egna pellets.

2: Kontroll

Starta grillen och ställ in önskad temperatur.

3: Matarskruv

Transporterar träpellets till brännkoppen med branschens mest avancerade motor. Ju högre temperatur, desto mer pellets skickas genom skruven.

4: Brännkopp

Brännkoppen tänder träpelletsen och skapar en eld.

5: Fläkt

En fläkt med variabel hastighet får ut det mesta av din eld och skapar en konvektionsvärme som cirkulerar runt din mat.

Helt naturliga lövträpellets flyttas från behållaren till brännkoppen av en skruv, och väl där antänds de av värmestaven. Därmed får elden bränsle och skapar härliga vedeldade smaker i din mat. En fläkt cirkulerar värme och rök för jämn, enhetlig tillagning, och en droppbricka skyddar maten från lågorna samtidigt som den förhindrar att flammor slår upp. Allt detta drivs av en styrenhet som upprätthåller en exakt temperatur, så att du kan ägna mer tid åt de människor som betyder mest och mindre tid åt att vaka över grillen.

Traegerfungerer

Vilka är fördelarna med en pelletsgrill?

En pelletsgrill kombinerar helt enkelt de goda egenskaperna från respektive gas- och kolgrillar. Röken ger maten den läckra, rökta grillsmaken och lukten som man får med en kolgrill och samtidigt med fördelen av en snabbstart som från gasgrillen. Det smakar helt enkelt som mat som tillagats över öppen eld.

Varför välja en Traeger pelletsgrill?

Traeger uppfann den ursprungliga träpelletsgrillen i 1987 och är nummer ett och världsledande när det gäller dessa grillar. Med en pelletsgrill har du full kontroll över temperaturen i grillen, värmen är jämn i hela grillen, röken cirkulerar perfekt, och ingen eld som flammar upp på maten som läggs på grillen. I några av pelletsgrillarna har du till och med möjlighet att styra temperaturen via WiFi, det som Traeger kallar WiFIRE®.

Traegersmagspareribs

Smak

Att grilla med rent trä ger bättre smak är ett rent faktum.

Ironwood 650 TFB65BLFC LIFESTYLE 3

Mångsidighet

Grilla, rök, baka, rosta, bryn eller laga en klassisk BBQ – du har alla dessa alternativ på en pelletsgrill, även flera alternativ samtidigt.

Traegerwifi

Enkelhet

Du kan styra grillen till 100 % från din smartphone. Att grilla har aldrig varit enklare än nu. Med andra ord - Set it & forget it.

Treagerensartethed

Pålitlighet

Du är nästan garanterad ett perfekt resultat vid varje grillning.

Treagerfællesskab

Gemenskap

Ingenting för samman människor som grillning, och när grillningen sker med träpellets så finns det många upplevelser att dela om smak, temperatur och favorit mat.

Vilka träpellets ska du välja till en pelletsgrill?

Vi rekommenderar alltid att du endast använder Traegers egna pellets. De är godkända för användning till matlagning och är kalibrerade för Traeger Grills.

Det kan vara lockande att använda vedpelletsen från din pelletskamin, men du riskerar att skada din pelletsgrill och det kan även finnas en hälsorisk. Träpellets från din pelletskamin är inte lämpliga för matlagning och innehåller ofta spår av till exempel lim. Limmet kan så småningom skada din grill om du använder dem vid höga temperaturer.

 

Vilken Traeger grillmodell ska du välja?

Traeger grillarna hittar du i flera varianter och storlekar – och oavsett vilken modell du väljer är du säker på att få en grill i bra kvalitet. Du hittar alltid en pelletsgrill som passar oavsett om du har en stor altan eller bara en liten balkong. Grillarna vänder sig till både den stora grillentusiasten och den mindre vardagsgrillaren på grund av de olika funktionerna på de olika modellerna.

arrow_upward