Förberedelse av paellapanna

14. augusti 2022

Paellapander Hotwok Miljø 1

Hur förbereder man en paellapanna?

Korrekt avbränning

Innan du använder din paellapanna är det viktigt att du "bränner av den" så att den är redo att tillaga läckra rätter. Paellapannan skyddas av en film, som först måste tas bort under denna procedur.

Genom att följa instruktionerna för användning och underhåll av din HOT WOK Paellapanna förlänger du dess livslängd, men det är också viktigt att notera att garantin upphör att gälla om dessa instruktioner inte följs.

Gasbrännarna från HOT WOK utvecklar respektive 4,5 kW, 7,0 kW och 12,0 kW i värmeeffekt, varav den sista är den högsta på marknaden. Det är därför viktigt att du använder en olja med hög brännpunkt.

Vi rekommenderar jordnöts- eller solrosolja.

Paellapander Hotwok Miljø 1

Så bränner man av en paellapanna:

Paellapannan är gjord av kolstål, vilket är ett lämpligt material för att leda värme. Paellapannan skyddas av en beläggning som måste brännas av före användning.

  1. Häll 3-6 matskedar solrosolja i pannan

  2. Slå på din HOT WOK gasbrännare till full låga
    Var dock försiktig med 12 kW-brännare, eftersom de är väldigt kraftfulla och lämna INTE paellapannan medan oljan värms upp.

  3. Låt paellapannan stå över lågorna och fördela runt oljan med cirkulära rörelser i ca. 2 minuter Det är viktigt att oljan fördelas över hela innerytan tills den bruna färgen syns överallt.

  4. När pannan är ljusbrun inuti, stäng av gasbrännaren och ta bort pannan.

  5. Häll ut oljan och torka av pannan med hushållspapper.

Upprepa proceduren 3 gånger, eller tills det inte längre finns några avbränningsrester på hushållspappret.

Paellapande

Efter förberedelsen kommer din HOT WOK Paellapanna att ha ändrat färg från glänsande metall till en mörkare nyans. Detta är normalt, och indikerar att förberedelsen har gjorts korrekt. Med tiden kommer pannan att bli mörkare och mörkare, vilket bara är positivt. Det mörka lagret fungerar som en slags non-stick yta.

En paellapanna kan lätt hålla den tillagade maten varm, men se upp med fingrarna – pannan kan fortfarande vara väldigt varm vid servering.

Så här rengör du en paellapanna:

En paellapanna får ALDRIG rengöras i tvålvatten eller stoppas i diskmaskinen. Skölj den istället i varmt vatten och torka med en trasa.


Säkerhetsinformation:

Flammor
Skulle det uppstå flammor i oljan i woken på grund av för hög värme, får du ALDRIG släcka lågorna med vatten. Använd en brandfilt eller något som snabbt kan kväva elden.

Det är skillnad på gasbrännare utomhus och inomhus
HOT WOK PRO och HOT WOK Original är båda gasbrännare som endast får användas utomhus.
HOT WOK Silverline gasbrännare kan däremot användas både inomhus och utomhus.
Silverline kan även kopplas till de små gasflaskorna på 450 g.

arrow_upward