Hur förbereder man en wokpanna?
23. maj 2022
23. maj 2022
Korrekt avbränning
Innan du använder din wokpanna är det viktigt att du "bränner av den" så att den är redo för tillagning av läckra wokrätter. Wokpannan skyddas nämligen av en film som först måste avlägsnas genom följande procedur.
Wokpannor tillverkas av kolstål som är ett lämpligt material för värmeledning. Därför rekommenderas man att inte värma upp wokpannan med mer än halv låga under förberedning.
Upprepa proceduren tre gånger eller tills det inte längre finns några förbrända rester på hushållspappret. Nu är allt klart för utsökt wokad mat.
En wokpanna får ALDRIG rengöras i tvålvatten eller diskas i diskmaskin. Skölj istället med varmt vatten och torka av med en trasa.
Med tiden blir wokpannan nästan helt svart. Det gör absolut ingenting. Tvärtom tillför det smak åt maten och wokpannan håller mycket länge om man utför ovanstående underhåll.
Säkerhetsinformation:
Flammor
Om oljan i woken börjar flamma på grund av hög värme ska man ALDRIG släcka det med vatten. Använd en brandfilt eller något som snabbt kan kväva elden.
Det finns en skillnad mellan gasbrännare för inom- och utomhusbruk
HOT WOK Professional och HOT WOK Original är båda gasbrännare som endast får användas utomhus.
Gasbrännaren HOT WOK Silverline får däremot användas både inom- och utomhus.
Silverline kan även anslutas till små gasbehållare på 450 g.