Amerikansk BBQ deep pan pizza

Traeger är ju amerikanskt så det ligger nära till hands att göra en god panpizza på grillen. Vi kryddar naturligtvis pizzan med en utsökt grillsås för att den ska få rätt smak av ”american barbecue”. Man tillagar pizzan enkelt i en gjutjärnspanna och har du flera sådana kan du med lätthet göra flera pizzor på en gång 

Receptet på pizzadegen räcker till 4-5 pizzor. Du kan utan problem frysa in de överflödiga degklumparna om du inte vill tillaga 4-5 pizzor på samma gång. Då har du färdig deg till nästa gång. 

  • texture Pelletsgrill
  • restaurant_menu Huvudrätt
  • restaurant_menu Snack

Ingredienser

Så här gör du


Pizzadegen:

  1. Blanda olja och smulad jäst i en skål / mixer. 
  2. Tillsätt vatten, öl, salt, socker och ungefär hälften av durum- och vetemjölet. Rör om tills degen är helt slät. 
  3. Tillsätt resten av mjölet lite i taget tills degen blir klibbig utan att klistra fast. 
  4. Ta degen ur skålen och dela upp den i 4-5 portioner. Rulla varje portion till en rund boll. 
  5. Placera bollarna av pizzadeg för kalljäsning på en tallrik i kylskåpet. Täck dem väl med folie och låt de ligga där i minst 3 timmar och högst 24 timmar. 
  6. Du kan också frysa in ett par degklumpar om du inte vill göra alla pizzor på en gång. 

Grillen:

  1. Tänd pelletsgrillen på 250 °C. Medan grillen når temperaturen förbereder du dina deep-pan-pizzor.

Pizzorna:

  1. Häll en riklig mängd olja i gjutjärnspannan och fördela den väl. 
  2. Fördela degklumpen i gjutjärnspannan så att degen är platt i botten och har en liten kant på cirka 1 cm i höjd som löper hela vägen runt den. 
  3. Blanda pizza- och grillsåsen. Om du vill få mer grillsmak kan du helt enkelt bara använda dig av grillsås och skippa pizzasås. 
  4. Häll den blandade pizzasåsen / grillsåsen på pizzan. Gärna i ett generöst lager. 
  5. Tillsätt hälften av osten och sedan peperoni, cocktailkorv och jalapeños. Du får gärna använda en riklig mängd av fyllning eftersom degen höjer sig en hel del. 
  6. Avsluta genom att strö resten av osten på toppen av pizzan. 

Tillagning på grill:

  1. Flytta gjutjärnspannan med din deep-pan-pizza till grillen och placera den på det nedre grillgallret. 
  2. Grilla pizzan vid 250 °C i cirka 20 minuter och sedan är den färdig att äta. 

Skriv ut recept

arrow_upward