Ingredienser
Så här gör du
Färsen:
- Hacka eller riv löken mycket fint.
- Blanda lök, ägg, kött och övriga ingredienser väl i en skål.
- Låt fyllningen dra i kylen i minst en halvtimme.
Grillen:
- Slå på grillen och värm den till ca. 160°C.
- Lägg smör på stekpannan.
- Forma frikadellerna lätt trekantiga, så att de får så mycket stekskorpa som möjligt.
- Stek frikadellerna i 3-5 minuter på var och en av de tre sidorna.
Grillning:
- Stek dem 3-5 minuter på varje sida.
- Servera dem med potatis eller gör som vår kock och använd dem till en härlig frikadellburgare.
Servering:
- Skär hamburgerbröden på mitten och grilla dem med insidan nedåt i smör på grillen.
- Bred ut ett lager baconmayo på det understa brödet.
- Tillsätt sedan snabbinlagd rödkål.
- Lägg frikadellerna ovanpå rödkålen.
- Tillsätt snabbinlagd gurka och extra baconmajo.
- Avsluta med toppen av hamburgerbrödet.