Frikadeller på pelletsgrill - med tips till frikadellburgare

Danska frikadeller stekta i smör på grillen – det är enkelt, det är klassiskt, det är super gott! Frikadeller behöver inte precis någon närmare introduktion. Det är helt enkelt en god rätt som ALDRIG går ur modet.  I det här receptet delar vår grillkock med sig av sina egna tips, som bl.a inkluderar ett triangulärt tillvägagångssätt. Dessutom får du tips för att montera ihop en frikadellburgare, där vi använder baconmajo och snabbinlagd gurka och rödkål.

  • texture Pelletsgrill
  • restaurant_menu Huvudrätt
  • restaurant_menu Lunch

Ingredienser

Så här gör du


Färsen:

  1. Hacka eller riv löken mycket fint.
  2. Blanda lök, ägg, kött och övriga ingredienser väl i en skål.
  3. Låt fyllningen dra i kylen i minst en halvtimme.

Grillen:

  1. Slå på grillen och värm den till ca. 160°C.
  2. Lägg smör på stekpannan.
  3. Forma frikadellerna lätt trekantiga, så att de får så mycket stekskorpa som möjligt.
  4. Stek frikadellerna i 3-5 minuter på var och en av de tre sidorna.

Grillning:

  1. Stek dem 3-5 minuter på varje sida.
  2. Servera dem med potatis eller gör som vår kock och använd dem till en härlig frikadellburgare.

Servering:

  1. Skär hamburgerbröden på mitten och grilla dem med insidan nedåt i smör på grillen.
  2. Bred ut ett lager baconmayo på det understa brödet.
  3. Tillsätt sedan snabbinlagd rödkål.
  4. Lägg frikadellerna ovanpå rödkålen.
  5. Tillsätt snabbinlagd gurka och extra baconmajo.
  6. Avsluta med toppen av hamburgerbrödet.

Skriv ut recept

arrow_upward