Pizza Margherita

Den är klassisk, smakfull och man får gott om möjligheter att piffa upp den med ytterligare fyllning - vi pratar naturligtvis om Pizza Margherita. Den här fina, enkla pizzan tillagas ofta i en speciell pizzaugn. Kan man även tillaga den på en pelletsgrill? Ja, det kan man utan problem! Vi gjorde vår pizza utan baksten eller bakplåtspapper och de blev både krispiga och goda.

Receptet på degen räcker till 4-5 pizzor och du kan enkelt frysa in de oanvända degklumparna så du har färdig deg för en annan gång.

  • texture Pelletsgrill
  • restaurant_menu Huvudrätt

Ingredienser

Så här gör du


Pizzadegen:

  1. Blanda olja och smulad jäst i en bunke / mixer.
  2. Tillsätt vatten, öl, salt, socker och ungefär hälften av durum- och Tipo 00-mjölet. Rör om tills degen är helt slät.
  3. Tillsätt resten av mjölet tills degen blir lätt klibbig utan att klistra fast.
    Ta ut degen ur mixern. Dela den i 4-5 portioner och rulla varje portion till en rund boll.
  4. Placera bollarna av pizzadeg på en tallrik eller dylikt för kalljäsning i kylskåp. Täck dem med tätslutande folie och låt dem ligga i kylskåpet minst 3 timmar och högst ett dygn.
  5. Du kan enkelt frysa in en eller flera klumpar av pizzadeg så du har färdig deg för en annan gång.

Grillen:

  1. Om du har grillen Ironwood eller Timberline ska du sätta det nedersta grillgallret på lägsta nivån. Därmed hamnar grillgallret så nära värmekällan som möjligt.
  2. Tänd grillen på 250 °C och låt den värmas upp medan du förbereder pizzorna.

Pizzasåsen:

  1. Blanda alla ingredienser till pizzasåsen och smaka av med salt. Vi gjorde vår egen pizzasås fast man kan även köpa en färdigblandad sås.

Pizzafyllning:

  1. Ta ut deg bollarna ur kylen 10 minuter innan du ska grädda pizzorna. Då är de lätta att rulla ut.
  2. Kavla ut degen så att den blir jämn och tunn.
  3. Tillsätt tomatsås och sedan skivor av färsk mozzarella.
  4. Använd lite extra durummjöl för att få upp din pizza på pizzaspaden så att du kan lyfta upp den på grillen. Om du inte har en pizzaspade kan du använda bakplåtspapper eller en plåt för att lyfta upp pizzan på grillen.
  5. Tips: När du gör en pizza på grill är det viktigt att du inte tillsätter för mycket fyllning. Vi rekommenderar 3 typer av fyllning utöver tomatsåsen.

Tillagning på grill:

  1. Placera pizzan på mitten av det nedre grillgallret.
  2. Grilla pizzan vid 250 °C under cirka 15 minuter. Kolla inte till den för ofta eftersom temperaturen i grillen sjunker i så fall för mycket.
  3. När pizzan är färdig så dekorerar man den med färska basilikablad.

Skriv ut recept

arrow_upward