Steak burgare med bearnaisemajonnäs

Den här goda snackburgaren tillagas med ribeyebiffar (entrecote), stekt lök, smörstekt briochebröd och bearnaisemajonnäs – vi lovar dig att det blir en stor succé på alla grillkvällar.

  • texture Pelletsgrill
  • restaurant_menu Huvudrätt

Ingredienser

Så här gör du


Inlagd rödlök:

  1. Koka vinägern med socker.
  2. Lägg skivor av rödlök i ett glas och häll vinägerblandningen över dem.
  3. Tillsätt citronsaft och låt blandningen svalna.

Bearnaisemajonnäs:

  1. *Om du inte vill göra majonnäsen från grunden kan du köpa en god, färdiglagad majonnäs och hoppa direkt till punkt 6*.
  2. Häll ett ägg i ett högt glas utan att äggulan går sönder. Strö över med salt.
  3. Tillsätt vinäger och senap.
  4. Häll sedan oljan försiktigt över det utan att förstöra gulan.
  5. Tryck handmixern hela vägen ned och kör i några sekunder. Kör sedan upp och ner med handmixern. Fortsätt så tills du har en delikat och tjock majonnäs.
  6. Hacka dragonbladen och lägg dem i majonnäsen tillsammans med bearnaiseessens och citronsaft.
  7. Rör om ordentligt och smaka av majonnäsen.
  8. Ställ bearnaisemajonnäsen i kylskåp.

Kryddning

  1. Krydda ribeyebiffarna med salt och peppar.

Tillagning på grill:

  1. Ställ in grillen på 200 °C. Placera stekplattan på grillgallret och låt den bli varm.
  2. När grillen når 200 °C så lägger du biffarna på stekplattan och grillar dem i 2-3 minuter på varje sida.
  3. Lägg löken på plattan och grilla dem bruna och mjuka.
  4. Skiva hamburgerbröden och rosta dem i smör på stekplattan med insidan nedåt.

Servering:

  1. Smörj botten och toppen av brödet med bearnaisemajonnäs. Lägg salladen längst ned. Skär skivor av biffen och lägg dem på salladen. Sedan lägger du på stekt och inlagd lök. Avsluta med överdelen av brödet.

Skriv ut recept

arrow_upward