Vi grillar vår smulpaj i en av de Wi-Fi-integrerade pelletsgrillarna, Traeger Ironwood 885. Och om du har en gasolgrill kan du grilla smulpajen på indirekt värme.
texture
Pelletsgrill
restaurant_menu
Efterrätt
Ingredienser
Så här gör du
Bärfyllning:
Skölj färska bär väl. Lägg frysta bär i en skål och sila bort hälften av vätskan när de tinat.
Blanda i socker och vaniljstång och rör om väl.
Lägg det i en gjutjärnspanna som är smord med lite smör. Alternativt kan du använda en ugnsfast form.
Smuldeg:
Blanda alla ingredienser, utom smör, väl.
Smula i smöret och 'tryck ihop' det med händerna. Efter några minuter börjar det binda ihop sig till smuldeg. När det händer är din deg klar.
Häll din smuldeg över bärfyllningen i gjutjärnspannan.
Grilla:
Placera gjutjärnspannan med din smulpaj i pelletsgrillen. Har du ingen pelletsgrill kan du enkelt grilla din smulpaj i samma temperatur på indirekt värme på en gas- eller kolgrill. Det betyder att du har stängt av brännarna under området där pannan står.
Grädda din smulpaj i 40-45 min. tills den har fått en något gyllene yta och bären bubblar lätt.
Servera med creme fraiche, glass eller vispgrädde.