Smulpaj med bär

Vi grillar vår smulpaj i en av de Wi-Fi-integrerade pelletsgrillarna, Traeger Ironwood 885.
Och om du har en gasolgrill kan du grilla smulpajen på indirekt värme.

  • texture Pelletsgrill
  • restaurant_menu Efterrätt

Ingredienser

Så här gör du


Bärfyllning:

  1. Skölj färska bär väl. Lägg frysta bär i en skål och sila bort hälften av vätskan när de tinat.
  2. Blanda i socker och vaniljstång och rör om väl.
  3. Lägg det i en gjutjärnspanna som är smord med lite smör. Alternativt kan du använda en ugnsfast form.

Smuldeg:

  1. Blanda alla ingredienser, utom smör, väl.
  2. Smula i smöret och 'tryck ihop' det med händerna. Efter några minuter börjar det binda ihop sig till smuldeg. När det händer är din deg klar.
  3. Häll din smuldeg över bärfyllningen i gjutjärnspannan.

Grilla:

  1. Placera gjutjärnspannan med din smulpaj i pelletsgrillen. Har du ingen pelletsgrill kan du enkelt grilla din smulpaj i samma temperatur på indirekt värme på en gas- eller kolgrill. Det betyder att du har stängt av brännarna under området där pannan står.
  2. Grädda din smulpaj i 40-45 min. tills den har fått en något gyllene yta och bären bubblar lätt.
  3. Servera med creme fraiche, glass eller vispgrädde.

Skriv ut recept

arrow_upward