Rökt tomatsallad

Delikata mogna sommartomater är givetvis goda för sig själv men kan utan problem också piffas till. Och det är precis vad vi gör i det här receptet på rökt ”tomatsallad” med mozzarella och basilika. Tomaterna är perfekta som en sidorätt till grillat kött och är också mycket goda som en maträtt på tapasbordet.

  • texture Pelletsgrill
  • restaurant_menu Förrätt
  • restaurant_menu Tillbehör

Ingredienser

Så här gör du


Grillen:

  1. Starta din grill från Traeger på 100 °C. Om du har en grill från Traeger med Super Smoke kan du aktivera den.

Förberedelser:

  1. Ta 1 tomat i taget och skär 4-5 snitt på cirka ¾ genom tomaten.
  2. Skär mozzarellan i tunna skivor och lägg dem i varje snitt på tomaten.
  3. Ta löken och hacka den fint. Den ska strös över tomaterna när allt är klart.

Tillagning på grill:

  1. Lägg tomaterna i grillen på grillgallret med lite avstånd mellan varandra.
  2. Grilla dem i 25 minuter på 100 °C.

Servering:

  1. Ta ut de varma tomaterna ur grillen.
  2. Lägg basilikabladen i snitten med mozzarellaskivorna.
  3. Häll olivolja och balsamico över tomaterna.
  4. Strö finhackad rödlök över tomaterna.
  5. Krydda med salt och peppar.
  6. Servera dina tomater medan de är varma. Smaklig måltid!

Skriv ut recept

arrow_upward