Rökt fläskfilé på pelletsgrill

Rökt fläskfilé är en fantastisk maträtt och kan ätas både kall och varm. Servera den som förrätt, tapas eller på en god smörgås. 

Det är otroligt enkelt att tillaga rökt fläskfilé på en grill från Traeger och då får dessutom köttet många delikata, rökiga nyanser. 

  • texture Pelletsgrill
  • restaurant_menu Förrätt
  • restaurant_menu Huvudrätt
  • restaurant_menu Lunch

Ingredienser

Så här gör du


Förberedelser:

  1. Strö rikligt med grovt salt över fläskfilén. 
  2. Placera den i kylskåp under 12-24 timmar. 

Innan grillen:

  1. Ta ut fläskfilén från kylskåpet och skölj av saltet med kallt vatten. 
  2. Torka den grundligt med en kökshandduk. 

Tillagning på grill:

  1. Ställ in Traegergrillen på 75 °C. 
  2. Lägg fläskfiléerna i grillen och grilla dem i cirka 90 minuter. 
  3. Fläskfilén blir rödaktig, fast och kan ätas både varm och kall. Smaklig måltid! 

Skriv ut recept

arrow_upward