Rullstek med äpplen och katrinplommon

Fläskkött är bara en oändlig källa till läckra grillrecept, och den klassiska rullsteken är verkligen inget undantag. Äpplen, katrinplommon och timjan är den härliga treenigheten som ger denna bit sidfläsk extra saft och kraft – med andra ord: En riktigt rejäl höst- eller vinterrätt på grillen!
 • texture Pelletsgrill
 • restaurant_menu Huvudrätt

Ingredienser

Så här gör du


Fyllningen:

 1. Strö över väl med salt och peppar på insidan av sidfläsket.
 2. Fördela din fyllning över två tredjedelar av fläsket. Lägg inte fyllning på den sista tredjedelen av sidfläsket, annars kan den bli överfylld, och fyllningen riskerar att ramla ut när du rullar ihop den.
 3. Rulla nu ihop sidfläsket. Börja från den fyllda änden.
 4. Bind ihop rullsteken med steksnöre. Först på längden och sedan på tvären. Den ska knytas hårt. Placera några timjankvistar under snöret - det blir snyggt.
 5. Strö översidan av rullsteken med peppar och lite salt.

Grilla:

 1. När grillen är 190°C. är rullsteken redo att sättas in.
 2. Lägg din rullstek på mittersta gallret och stick in en stektermometer i köttet – försök att nå köttet i mitten och inte fyllningen.
 3. Extra tips: Sätt en bricka på ett grillgaller under din rullstek och häll lite vatten i brickan. Fett från steken kommer att droppa in i brickan, vilket minimerar efterföljande rengöring av grillen. Det ska vara vatten i brickan för att det inte ska osa, vilket ger en bismak.
 4. Steken är klar när den når en kärntemperatur på 75°C. - för oss tog det drygt 2½ timme.
 5. När steken är klar tar du bort steksnöret.
 6. Skär steken i skivor och servera med potatis, sallad eller bröd. Smaklig måltid!

Skriv ut recept

arrow_upward