Glaserad kassler

Glaserad hamburgerrygg är en säker vinnare för att piffa upp lunch- eller middagsbordet. Så elda upp i grillen och följ detta recept för en ljuvligt saftig glaserad kassler.

  • texture Pelletsgrill
  • restaurant_menu Huvudrätt

Ingredienser

Så här gör du


Grillen:

  1. Slå på grillen och ställ in temperaturen på 150°C. Du kan ev lägg en foliebricka på gallret under kasslern för att förhindra att din grill blir smutsig av fettet och glasyren från kasslern.

Kasslern:

  1. Skär ett par 1-2 mm snitt på lång och kortsidan, så att det ser ut som att kasslern är rutig. Detta hjälper glasyren att sätta sig fast och sjunka in i köttet lättare.

Grilla:

  1. Lägg tillbaka kasslern i grillen och placera kötttermometern i mitten av köttet.
  2. Grilla kasslern tills den når 60°C.

Glaseringen:

  1. Ta dina cornflakes och krossa dem till små flingor. Lägg dem sedan i en skål.
  2. Tillsätt dijonsenap och farinsocker i skålen med krossade cornflakes.
  3. Blanda det väl.

Servering:

  1. När din kassler har nått 60°C, ta bort den från grillen.
  2. Sätt din grill på cirka 230 - 260°C.
  3. Pensla kasslern noga med glasyren så att den täcks med ett rejält lager
  4. Lägg tillbaka kasslern i grillen och grilla i ca. 10-15 min
  5. Du kan servera kasslern med potatisgratäng eller anvanda den som pålägg. Smaklig måltid!

Skriv ut recept

arrow_upward