Snabbinlagd gurka och rödkål

Inlagd gurka passar perfekt till alla rätter som behöver lite syra – och det kan vara allt från hamburgare och korv till kyckling och biff. Inlagd gurka är med andra ord alltid bra att ha på lager, och det är också bland det enklaste att göra själv! Den behöver inte ens stå och dra länge innan den är redo att ätas, vilket det här snabba inläggningsreceptet är ett bevis på... och nu när du är igång, gör en sats med snabbinlagd rödkål också , för då har du nästan alla ingredienser till vår fantastiska frikadellburgare.

  • texture Pelletsgrill
  • restaurant_menu Tillbehör

Ingredienser

Så här gör du


Förberedelse:

  1. Blanda vinäger, socker, pepparkorn, salt och vatten i en kastrull.
  2. Koka tills sockret har smält.

Grönsakerna:

  1. Snitta ett halvt rödkål.
  2. Skär gurkan i ganska tjocka skivor.

Inläggning:

  1. Häll hälften av lagen över rödkålen och andra halvan av lagen över gurkorna.
  2. Tips 1: Du kan lägga till kryddor som chili eller lagerblad till lagen.
  3. Tips 2: Du kan även sylta rödlök på samma sätt.

Skriv ut recept

arrow_upward