Ingredienser
Hasselbackspotatis
- 1 kg potatisar
- smält smör
- grovt salt
Så här gör du
Förberedelser:
- Sätt grillen på 190°C. och medan den blir varm, förbered potatisen.
- Skala potatisen.
- Skär tunna skivor i potatisen. Tips: använd två träskedar eller lägg varje potatis mellan två låga skärbrädor, så slipper du skära hela vägen genom potatisen.
- Smält lite smör i en kastrull.
- Doppa toppen av potatisen i det smälta smöret.
- Strö lite salt över potatisen och så är den redo att läggas på grillen.
Grilla:
- Lägg din hasselbackpotatis på det översta grillgallret i din pelletsgrill. På så sätt har du gott om plats för gott kött på det stora grillgallret nedanför.
- Grilla potatisen i ca. 60 minuter. Det är en fråga om smak och behag när de är färdiga, men vi gillar dem när de är goda och frasiga.