Gratinerad potatisgratäng på pelletsgrill

Det är väldigt svenskt med potatisgratäng, och det beror på att det smakar fantastiskt! Grädde, ost och den goda gamla potatisen i en underbar symfoni! Mmmm!

 

  • texture Pelletsgrill
  • restaurant_menu Tillbehör

Ingredienser

Så här gör du


Fyllning:

  1. Skär potatisen i små firkanter.
  2. Hacka lök och vitlök – det fär gärna vara lite rustikt.

Gräddsås:

  1. Lös upp buljongtärningen i grädden. Detta görs enkelt genom att värma upp lite av grädden tillsammans med tärningen.
  2. Tillsätt din hackade lök, vitlök och potatis till gräddblandningen tillsammans med lite salt och peppar.
  3. Lägg det hela i en gjutjärnspanna eller ugnsfast form som kan stå i grillen. Strö till sist riven ost ovanpå.

Grilla:

  1. Sätt på grillen på 190°C. - om du tillagar den i en pelletsgrill kan rätten placeras var som helst i grillen. Om du tillagar den på en gas- eller kolgrill bör den ställas in på indirekt grillning.
  2. Grilla den i 90 minuter tills den bubblar lite. Och voilá så har du en läkker potatisgratäng.

Skriv ut recept

arrow_upward