Omelett på pelletsgrill

För oss är omeletten ofta den enkla lösningen till middagen om tiden är knapp eller orken är slut. Det är synd, och det är därför vi har bestämt oss för att göra en omelett, som kan vara den speciella rätten som vi lagar för att skämma bort oss. Alltså en syndigt läcker omelett, där vi inte snålar med bacon eller fetthalten i mjölken. Resultatet kan du se i receptet här, men testa även där hemma.

  • texture Pelletsgrill
  • restaurant_menu Lunch
  • restaurant_menu Huvudrätt

Ingredienser

Så här gör du


Grillen:

  1. Sätt på grillen på 220°C. och placera en gjutjärnspanna i grillen, så den värms upp tilsammans med grillen.
  2. När grillen är varm, lägger du ditt bacon på pannan.

Äggstanningen:

  1. Medan ditt bacon eller fläsk grillas gör du äggstanningen.
  2. Ta en skål och vispa ihop ägg, mjölk, salt, peppar och bakpulver.
  3. När ditt bacon har grillats i ca 10 min. tar du det från pannan och lägger det på det övre grillgallret.
  4. För att slippa en massa rengöring efteråt kan du med fördel lägga ett fat under baconet för att samla upp överflödigt fett.

Grilla:

  1. Häll äggstanningen i den heta pannan som fortfarande har rester av fettet från det stekta baconet.
  2. Omeletten ska grillas i 25-35 min.
  3. Kom ihåg att vända ditt bacon/fläsk några gånger under tiden.
  4. När omeletten är klar, dekorera med ditt bacon, tomater och gräslök.
  5. Vi tycker att omeletten smakar jättegott med rostat rågbröd och en Traeger BBQ-sås. Men om du gillar ketchup, stark senap, HP-sås eller en god BBQ-sås så är det helt upp till dig. Smaklig måltid!

Skriv ut recept

arrow_upward