Ingredienser
Pulled lamm
- 1 lammklubba
- 100 g smör
- Traeger Rub
Så här gör du
Förberedelser:
- Ta bort det värsta av hinnor och fett från lammklubban.
- Ge köttet rikligt med rub hela vägen runt. Det kan vara enklare att göra det i ett fat och sedan kan du använda fatet för att samla upp fett så du sparar lite tid på att rengöra grillen.
- Lägg eventuellt lammklubban i kylskåpet under några timmar om du vill att köttet ska få mer smak av ruben.
Tillagning på grill:
- Ställ in grillen på 100 ° C. Om din pelletsgrill har funktionen Super Smoke och du gillar röksmak så kan du med fördel använda det.
- När grillen är varm lägger du in lammklubban och grillar den i två timmar. Du kan eventuellt lägga ett fat under den för att samla upp fett och därmed underlätta rengöringen.
Packa in och fortsätt grilla:
- Efter de två timmarna ska du ta bort lammklubban från grillen och placera den på en bit slaktarpapper eller dylikt.
- Lägg tre generösa klumpar av smör ovanpå köttet innan du viker slaktarpapperet runt härligheten.
- Sätt tillbaka lammklubban i grillen och grilla vidare på 100 °C.
- Sätt en stektermometer i köttet. När kärntemperaturen är något över 90 °C så är den färdig och klar för att bli pulled. Det tar cirka 8-10 timmar.
- Servera lammet i tunnbröd med hummus, tzatziki och inlagd gurka.