Pulled lamm

Grillar från Traeger är suveräna till i stort sett all slags grillmat och de briljerar i synnerhet när man ska tillaga low & slow. Därför ligger det till hands att tillaga pulled pork, pulled chicken och andra möra, långgrillade rätter och i det här receptet visar vi dig hur man tillagar lammklubba på ett nytt sätt: Pulled lamm.

Vi serververar köttet i läkra tunnbröd som vi har rullat till en god wrap. 

 

  • texture Pelletsgrill
  • restaurant_menu Huvudrätt
  • restaurant_menu Lunch

Ingredienser

Så här gör du


Förberedelser:

  1. Ta bort det värsta av hinnor och fett från lammklubban.
  2. Ge köttet rikligt med rub hela vägen runt. Det kan vara enklare att göra det i ett fat och sedan kan du använda fatet för att samla upp fett så du sparar lite tid på att rengöra grillen.
  3. Lägg eventuellt lammklubban i kylskåpet under några timmar om du vill att köttet ska få mer smak av ruben.

Tillagning på grill:

  1. Ställ in grillen på 100 ° C. Om din pelletsgrill har funktionen Super Smoke och du gillar röksmak så kan du med fördel använda det.
  2. När grillen är varm lägger du in lammklubban och grillar den i två timmar. Du kan eventuellt lägga ett fat under den för att samla upp fett och därmed underlätta rengöringen.

Packa in och fortsätt grilla:

  1. Efter de två timmarna ska du ta bort lammklubban från grillen och placera den på en bit slaktarpapper eller dylikt.
  2. Lägg tre generösa klumpar av smör ovanpå köttet innan du viker slaktarpapperet runt härligheten.
  3. Sätt tillbaka lammklubban i grillen och grilla vidare på 100 °C.
  4. Sätt en stektermometer i köttet. När kärntemperaturen är något över 90 °C så är den färdig och klar för att bli pulled. Det tar cirka 8-10 timmar.
  5. Servera lammet i tunnbröd med hummus, tzatziki och inlagd gurka.

Skriv ut recept

arrow_upward