Pulled pork paj

Pulled pork har efter hand blivit vanligt i Sverige, och det förstår vi! Det helt möra köttet smälter på tungan och kan användas till nästan vad som helst – från serverad med lite bbq-sås till korv, hamburgare, sallader mm. Vi gör något lite annorlunda med pulled pork och den här gången blir det en enkel, läcker pulled pork-paj. När du har gjort pulled pork är receptet på pajen väldigt enkelt och snabbt.

Vi grillar vår pulled pork-paj i en av de större träpelletsgrillarna, Traeger Ironwood 885. Den klarar temperaturer upp till 260°C, har superrökfunktion, isolerade sidor OCH den kan styras via WiFi i Traeger-appen. Vi älskar Ironwood! Och har du en gasolgrill kan du enkelt göra din paj på indirekt värme – det vill säga genom att hålla brännarna under pajen avstängda.

Vi har använt äppelträpellets men du kan använda vilken typ av träpellets du vill. Alla Traegers träpellets är bra till all mat.. Här grillar vi i 180°C. och det är begränsat hur mycket rök som kommer. Därför är varianten av träpellets inte så viktig.

  • texture Pelletsgrill
  • restaurant_menu Huvudrätt
  • restaurant_menu Lunch

Ingredienser

Så här gör du


Degen:

  1. Häll mjöl och salt i en skål.
  2. Skär smöret i små bitar, häll det i skålen och blanda det med mjöl och salt.
  3. Använd fingrarna för att blanda/trycka till degen tills den blir fast. Om degen är torr kan du tillsätta vatten.
    Ställ den i kylen i 30 minuter. och sedan är din pajdeg klar.

Fyllningen:

  1. Kavla ut degen med en kavel och bred ut den i en gjutjärnspanna. Vi har använt gjutjärnspannan från Traeger med en diameter på ca. 27 cm. Det är gott om deg så du bestämmer själv hur tjock du vill göra botten på pajen.
  2. Skär purjolök och lök i tunna skivor och fördela dem över degen.
  3. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar och häll blandningen över purjolöken och löken.
  4. Lägg på ett generöst lager pulled pork.
  5. Strö osten ovanpå.

Grillning:

  1. Sätt gjutjärnspannan med din pulled pork-paj i grillen.
  2. Grilla pajen i 180°C. i ca 40 min. Och sedan är det bara att sätta gaffeln i hela härligheten!

Skriv ut recept

arrow_upward