Smashburgare

Blir man någonsin trött på hamburgare? Det enkla svaret är nej – och det beror på att du kan få hamburgare i alla skepnader. Många har sin egen favoritversion, och vissa föredrar att göra den helt klassisk men här har vi lagat en så kallad "smashburgare".

  • texture Pelletsgrill
  • restaurant_menu Huvudrätt
  • restaurant_menu Lunch

Ingredienser

Så här gör du


Hemmagjord dressing:

  1. Blanda ihop alla ingredienser till hamburgerdressingen i en skål och ställ i kylen.

Burgarna:

  1.  köttet i 4 lika stora bollar till burgare.

     

Grilla:

  1. Värm grillen till 200°C.
  2. Lägg en stekpanna/plåt på grillen och värm den i ca 10 min.
  3. Stek först baconskivorna på grillen och lägg dom åt sidan.
  4. Lägg burgarna på plåten och platta till dom. Låt dom steka i 5 min. och vänd på dom. Stek dom i ytterligare 3 min. och lägg sedan 2 skivor ost på varje biff. Låt osten fräsa i några minuter.
  5. Lägg hamburgerbröden på grillen och grilla dem några minuter på varje sida.

Servering:

  1. Smör underdelen av brödet med ett lager majonnäs och bygg burgarna i denna rangordning: Burgare med ost, bacon, gurka, tomat, lök och avsluta med dressing. Lägg på toppen av brödet. Smaklig måltid!

Skriv ut recept

arrow_upward