Blir man någonsin trött på hamburgare? Det enkla svaret är nej – och det beror på att du kan få hamburgare i alla skepnader. Många har sin egen favoritversion, och vissa föredrar att göra den helt klassisk men här har vi lagat en så kallad "smashburgare".
texture
Pelletsgrill
restaurant_menu
Huvudrätt
restaurant_menu
Lunch
Ingredienser
Så här gör du
Hemmagjord dressing:
Blanda ihop alla ingredienser till hamburgerdressingen i en skål och ställ i kylen.
Burgarna:
köttet i 4 lika stora bollar till burgare.
Grilla:
Värm grillen till 200°C.
Lägg en stekpanna/plåt på grillen och värm den i ca 10 min.
Stek först baconskivorna på grillen och lägg dom åt sidan.
Lägg burgarna på plåten och platta till dom. Låt dom steka i 5 min. och vänd på dom. Stek dom i ytterligare 3 min. och lägg sedan 2 skivor ost på varje biff. Låt osten fräsa i några minuter.
Lägg hamburgerbröden på grillen och grilla dem några minuter på varje sida.
Servering:
Smör underdelen av brödet med ett lager majonnäs och bygg burgarna i denna rangordning: Burgare med ost, bacon, gurka, tomat, lök och avsluta med dressing. Lägg på toppen av brödet. Smaklig måltid!