Porchetta

Här är vårt recept på grillad porchetta. Det saftiga köttet, knapriga svålen och goda kryddorna ger en helt fantastiskt god stek.

  • texture Pelletsgrill
  • restaurant_menu Huvudrätt

Ingredienser

Så här gör du


Förberedelser:

  1. Rispa svålen med en vass kniv. Blanda alla örter med citronskal och fördela det jämnt.
  2. Rulla samman och knyt med ett matsnöre.
  3. Strö salt mellan alla svålar.

Tillagning på grill:

  1. Tänd grillen på 250 °C. (Se till att grillen är rengjord eftersom det blir mycket fett från en porchetta som kan sätta sig på bottenplattan).
  2. Placera porchettan på grillen och grilla den i 20 minuter.
  3. Skruva ner till 150 °C och grilla den i ca 2 ½ timme tills den uppnår en kärntemperatur på 70 °C. Vänd den några gånger under grillningen.
  4. Låt porchettan vila i 20 minuter innan du skär upp den.

Servering:

  1. Servera med en god potatissallad.

Skriv ut recept

arrow_upward