Friska, söta, sura, salta och rökiga nyanser sammanflätas perfekt i det här receptet på rökta griskinder, som är en perfekt rätt för långkok på hösten och vintern. Den tillhörande såsen bidrar dessutom med en perfekt värmande känsla och i synnerhet på kalla och vintriga dagar.Griskinder blir oftast väldigt möra och faller isär när de bräseras. Rökning i förväg med mycket rök ser till att griskinder behåller sin fina form.
texture
Pelletsgrill
restaurant_menu
Huvudrätt
Ingredienser
Så här gör du
Grillen:
Tänd grillen och sätt den på 80 °C så att du får massor av delikat rök.
Förberedelser:
Putsa griskinderna.
Trimma baksidan av griskinderna och ta bort det värsta av fettet.
Krydda griskinderna med salt och peppar.
Rökning:
Placera griskinderna på grillen i 2 timmar.
Om du älskar en rökig smak och din grill har funktionen Super Smoke kan du använda den.
Frukterna:
Skölj äpplen och plommon och skär dem i skivor.
Skölj bären.
Tillagning på grill:
Efter 2 timmar tar du av griskinderna och placerar dem i en gjutjärnspanna.
Vrid upp grillen till 120 °C.
Lägg äpplen, plommon och blåbär ovanpå griskinderna och häll över buljongen.
Svep in pannan i aluminiumfolie och se till att den sitter tätt. Använd gärna flera lager av aluminiumfolie.
Ställ in pannan i grillen och grilla i 3 timmar.
Såsen:
När griskinderna är klara tar du ut dem ur pannan.
Sila bort vätskan från frukterna. Frukten och bären behöver du inte mer.
Red vätskan till en delikat sås.
Smaksätt såsen med socker, salt och peppar och ge den eventuellt lite kulör och grädde.
Servering:
Lägg tillbaka griskinderna i såsen och sedan är de klara för servering.
Servera griskinderna i såsen med några goda sidorätter som exempelvis potatismos.