Kyckling med grönsaker i pikant sås

Skola, jobb, fritidsaktiviteter, shopping och mycket mer – vardagen rullar på, då är det extra skönt när man kan klämma in lite grillglädje i den hektiska kalendern. Med detta i fokus har vi gjort några lätta, snabba och nyttiga vardagsrätter för hela familjen, Kyckling med grönsaker i pikant sås är en av dem. Som med alla våra andra recept är detta enkelt, med få ingredienser och du kan köpa allt i din lokala matbutik..

Allt-i-ett-rätt låter bara gott när du har haft en lång dag och vill grilla en enkel middag. Å andra sidan vill man förstås också att det ska smaka så gott som möjligt. Det är därför kyckling med grönsaker i pikant sås är en succé... för förutom att den är exceptionellt enkel att göra är den också en hälsosam, familjevänlig hit.

  • texture Pelletsgrill
  • restaurant_menu Huvudrätt

Ingredienser

Så här gör du


Marinaden:

  1. Skär bort det värsta fettet från kycklingbrösten och om det finns en liten sena, ta bort den också.
  2. Blanda paprika, salt och peppar i en liten skål.
  3. Tillsätt oljan och rör om väl.
  4. Pensla ytan på kycklingbrösten med marinaden för att ge lite extra smak.

Grillen:

  1. Sätt grillen på 200°C. och medan grillen värms upp kan du förbereda kycklingbrösten.

Grilla:

  1. Lägg de marinerade kycklingbrösten  på det nedre grillgallret och ut vid sidan av grillgallret, så att det fortfarande finns plats på gallret för dina grönsaker. Observera att grillgallret är varmare på de yttersta ca. 5 cm, så undvik att maten ligger där.
  2. Grilla kycklingbrösten tills de har en kärntemperatur på 65 grader – det tar ca. 20 minuter

Förberedelser:

  1. Medan kycklingbrösten grillas förbereder du grönsakerna.
  2. Skölj löken, purjolöken, squashen och paprikan och skär dem i grova bitar.
  3. Lägg dem i ett fat.
    Strö bladen från 3 timjankvistar över grönsakerna.
  4. Häll de hackade över grönsakerna.
  5. Fördela pikantosten runt rätten.
  6. Tillsätt mjölken.

Grönsakerna:

  1. Ställ fatet med grönsaker och sås i grillen bredvid kycklingbrösten .
  2. Om du gör bulgur till rätten, häll kokande vatten i en gryta, tillsätt bulgur och ställ grytan i grillen. Efter det sköter den sig själv.
  3. När grönsakerna har grillats i ca. 15 minuter passar det med att kärntemperaturen på kycklingarna är ca. 65°C. Rör om i rätten lite.
  4. Lägg kycklingbitarna i fatet ovanpå grönsakerna.
  5. Grilla det hela i ytterligare 10-15 minuter.

Servering:

  1. Ta ut ditt fat med kyckling, grönsaker och pikantsås från grillen.
  2. Garnera med timjankvistar och servera med grov bulgur. Kyckling med grönsaker i pikant sås - voilá, en utsökt allt-i-ett vardagsrätt!

Skriv ut recept

arrow_upward