Chokladbullar

Tänd upp grillen och grädda goda chokladbullar. Dessa läckra chokladbullar kommer säkerligen att bli en hit, oavsett om de serveras på Kaffebordet eller bara äts som ett mysigt mellanmål.

  • texture Pelletsgrill
  • restaurant_menu Efterrätt

Ingredienser

Så här gör du


Bulldeg:

  1. Blanda kokande vatten och yoghurt.
  2. Lös upp jästen. Tillsätt ägg och socker. Rör ner lite mjöl och sedan salt och kardemumma.
  3. Tillsätt resten av mjölet och till sist grovkackade chokladbitar. Degen ska vara lös.
  4. Låt degen jäsa i ca. en timme.
  5. Forma degen till 12 eller 14 bullar, beroende på hur stora du vill att de ska vara.
  6. Låt dem jäsa igen i ca. ½ timme.

Grilla:

  1. Värm grillen till 220°C. och placera dem på det översta grillgallret. Grädda dem i ca. 16-18 min.Vänd dem efter halva tiden för jämn gräddning.
  2. Om du inte har en plåt kan du använda en grillplåt klädd med bakplåtspapper eller bakplåten från din ugn.
  3. Ta genast bort chokladbullarna från bakplåten så de inte gräddas vidare och blir för mörka i botten.
  4. Servera chokladbullarna medan de fortfarande är varma.

Skriv ut recept

arrow_upward