Potatisstomp

Vardagen flyger i väg med skola, jobb, fritidsaktiviteter, shopping och mycket mer. Därför är det extra skönt när man kan klämma in lite extra grillglädje i den hektiska kalendern. Med detta i fokus har vi gjort några lätta, snabba och nyttiga vardagsrätter för hela familjen. I den här utgåvan grillar vi tillbehöret, nämligen smarrigt grovt potatismos fylld med fibrer och vitaminer.

Så är det dags att piffa upp ditt potatismos lite! Självklart ska man inte snåla med det goda klassiska potatismoset, men i denna blandning av vanlig potatis, sötpotatis och selleri tillförs lite mer styrka oh den piffas upp med en kryddblandning- i detta fall en Traeger rub. Det finns med andra ord gott om smak i det grillade potatismoset. Då kanske du tänker "Ååh, det är för svårt", men oroa dig inte: Den här är utomordentligt enkel och snabb att göra, och dessutom kan du justera exakt hur grovt potatismoset ska vara, beroende på hur rustikt och rått du föredrar det.

Idag har vi grillat på en Traeger Ironwood 885, som är en läcker familjegrill med extra utrymme.

 • texture Pelletsgrill
 • restaurant_menu Tillbehör

Ingredienser

Så här gör du


Förberedelse:

 1. Du behöver inte skala de två potatissorterna, utan tvätta dem väl och om det finns några fula fläckar skär du bort dem.
 2. Skär potatisen på mitten.
 3. Skala sellerin och skär den i bitar. Bitarna ska vara mindre än din halva potatis.
 4. Lägg alla grönsaker på en grillplåt.

Grilla:

 1. Lägg grillplåten på grillgallret och grilla grönsakerna tills de är mjuka. Det tar 35-45 minuter.

Klargör:

 1. När potatisen och sellerin har grillats möra tar du av dem från grillen. De ska vara så möra att de ger sig när man trycker på dem med fingrarna.
 2. Skär den grillade potatisen och sellerin i mindre bitar – så att det är lättare att mosa dem.
 3. Häll grönsakerna i en form (så blir de lättare att mosa) och tillsätt smör, salt, peppar och kryddblandning/rub. De varma grönsakerna kommer att smälta smöret, så det behöver du inte oroa dig för.
 4. Mosa potatisen och sellerin med en gaffel eller "stomper".
 5. Tillsätt mjölk lite i taget tills potatismoset får den konsistens du vill ha.
 6. Smaka till.
 7. Häll potatismoset i en skål och dekorera med lite färska örter om det behövs. Smaklig måltid!

Skriv ut recept

arrow_upward