Ingredienser
Så här gör du
Förberedelser:
- Skär bort svålen från fläsksidan. Du behöver inte den delen av kött för att tillaga ”burnt ends”. Du kan med fördel frysa in svålen och använda den vid något annat tillfälle för fläsksvål.
- Skär köttet i delar på cirka 5 x 5 cm. Det får gärna finnas fett på dina chunks.
- Vänd chunks-delarna din rub så att de kryddas på alla sidor och var gärna generös. Vi använder ”Traeger Rub” som vi tycker passar utmärkt för ”burnt ends" , men du kan givetvis använda din egen personliga favorit.
Tillagning med rub:
- Placera köttet på en grillbricka i mitten av grillen och på det nedre grillgallret. Du kan även placera grillbrickan ovanpå en ugnspanna för att samla upp smält fett från köttet och därmed förenkla rengöringen efter grillning.
- Grilla köttet i 3 timmar.
Tillagning med slaktarpapper:
- Efter de 3 timmarna tar du grillbrickan med chunks ur grillen.
- Lägg köttet på en bit slaktarpapper.
- Sprid några generösa smörklimpar över köttet.
- Packa in köttet i slaktarpapper och lägg det med öppningen uppåt för enklare tillsättning av grillsås när det blir dags för det.
- Lägg paketet i en ugnspanna. Det blir mycket fett så det är en bra idé med ugnspanna. Om paketet inte vill hålla sig stängt kan du lägga grillbrickan ovanpå ugnspannan med köttet.
- Grilla dina ”burnt ends” på det nedersta gallret i ytterligare 2 timmar vid 140 °C.
Tillagning med grillsås:
- Efter 2 timmar tar du ut dina chunks och öppnar paketet.
- Häll grillsåsen över köttet och vänd köttet i såsen så att det blir helt glaserat.
- Placera det öppna paketet med köttet ovanpå en grillbricka.
- Placera brickan med dina chunks i grillen och ge dem en sista timme vid 140 °C. Sedan är köttet helt mört och oemotståndligt gott.