Ribeye med reverse sear grillningsteknik

Kan en pelletsgrill tillaga en ribeye med perfekt kärntemperatur och med en läcker stekskorpa? Ja, det kan den – och det är enkelt! Du ska bara använda en lite annan grillmetod än den du känner till från traditionell grillning. Du måste använda 'reverse sear', vilket egentligen bara betyder att du grillar omvänt: Låg värme först tills kärnan är perfekt och sedan hög värme för att skapa stekskorpan. En ribeye är mör, saftig och definitivt ett riktigt bra stycke från kon - det finns en anledning till att köttstycket är känt.

 

  • texture Pelletsgrill
  • restaurant_menu Huvudrätt

Ingredienser

Så här gör du


Förberedelse:

  1. Ta ut köttet från kylskåpet minst en timme innan du vill grilla det.

Grillen:

  1. Sätt din grill på 100°C.
  2. Placera den tomma gjutjärnspannan i grillen. 

Köttet:

  1. Krydda köttet väl med salt och peppar på båda sidor och sedan är du redo att grilla.

Grilla:

  1. När grillen är varm, placera din ribeye på grillgallret.
  2. Stick in grillens tillagningstermometer i köttet så att spettets spets träffar mitten av steken.
  3. Sätt in ett temperaturlarm på 48°C, och när larmet ljuder tar du ut köttet.
  4. Köttet ska dra i 20 minuter.

Klargörelse & servering:

  1. Sätt grillen på 260°C. - dvs maxtemperatur.
  2. Medan köttet tillagas och grillen värms upp kan du ta en liten välförtjänt paus.
  3. Efter detta har pannan blivit väldigt varm inne i grillen. Tillsätt smör, vitlöksklyftor och timjan och rör om väl.
  4. Stek nu biffen några minuter på varje sida tills du får en härlig stekskorpa.
  5. Låt din ribeye dra i 5-7 minuter. innan du serverar den.

Skriv ut recept

arrow_upward