Ingredienser
Så här gör du
Förberedelse:
- Ta ut köttet från kylskåpet minst en timme innan du vill grilla det.
Grillen:
- Sätt din grill på 100°C.
- Placera den tomma gjutjärnspannan i grillen.
Köttet:
- Krydda köttet väl med salt och peppar på båda sidor och sedan är du redo att grilla.
Grilla:
- När grillen är varm, placera din ribeye på grillgallret.
- Stick in grillens tillagningstermometer i köttet så att spettets spets träffar mitten av steken.
- Sätt in ett temperaturlarm på 48°C, och när larmet ljuder tar du ut köttet.
- Köttet ska dra i 20 minuter.
Klargörelse & servering:
- Sätt grillen på 260°C. - dvs maxtemperatur.
- Medan köttet tillagas och grillen värms upp kan du ta en liten välförtjänt paus.
- Efter detta har pannan blivit väldigt varm inne i grillen. Tillsätt smör, vitlöksklyftor och timjan och rör om väl.
- Stek nu biffen några minuter på varje sida tills du får en härlig stekskorpa.
- Låt din ribeye dra i 5-7 minuter. innan du serverar den.