Cuban sandwich

Här får du receptet på enkla, grillade kubanska smörgåsar – och vi dubblar såklart fyllningen, så vi använder två sorters kött och två sorters ost. Dubbel upp på bra saker betyder dubbel upp med glädje.

  • texture Pelletsgrill
  • restaurant_menu Lunch
  • restaurant_menu Huvudrätt

Ingredienser

Så här gör du


Fôrberedelse grill:

  1. Sätt grillen på 225 °C.
  2. Börja med att placera dina gjutjärnspannor i grillen medan grillen värms upp. Ett trick kan också vara att slå in en tegelsten i silverfolie (de ska användas för att platta till smörgåsarna).

Förberedelse kök:

  1. Bred insidan av brödet med den söta senapen.
  2. Lägg skivor av cheddarost på brödet.
  3. Lägg skivor av fläskstek ovanpå.
  4. Lägg skivor av inlagd gurka ovanpå.
  5. Strö lite salt och peppar över.
  6. Lägg skivor av glaserad kassler ovanpå.
  7. Lägg skivor av havarti ost ovanpå.
  8. Bred utsidan av brödet med smör.

Grill:

  1. Lägg smörgåsen på det nedre gallret och tryck  smörgåsen platt med den varma gjutjärnspannan. Och låt den stå ovanpå smörgåsen medan den grillar färdigt. Alternativt kan du använda tricket med tegelstenen.
  2. Grilla dem i 8 - 10 min. tills brödet blir knaprigt. Smaklig måltid!

Skriv ut recept

arrow_upward