Långgrillat lamm

Oavsett om du bjuder in till den stora påskmiddagen, eller bara har bett familjen att komma över på en mysig grillkväll, så blir långgrillat lamm säkert en hit.

Den långa tiden i Traeger-grillen ger ett supermört resultat och garanterar otroligt gott lammkött.

  • texture Pelletsgrill
  • restaurant_menu Huvudrätt

Ingredienser

Så här gör du


Grillen:

  1. Ställ in grilltemperaturen till 170°C.
  2. Vi har tagit bort det övre grillgallret så att lammet kan få plats i grillen.

Kryddning:

  1. Gnid in lammet väl i salt och peppar. Det är viktigt att det blir både utanpå och innuti.

Marinaden:

  1. Finhacka eller blanda vitlök och persilja. Lägg den i en skål.
  2. Häll i 1 dl matolja i taget i skålen och rör långsamt ihop det.
  3. Salta och peppra i skålen och blanda allt väl.

Grillning:

  1. Lägg ditt lamm i grillen. Se till att den ligger rakt så att fettet kan rinna av ordentligt. Vi har slagit in en tegelsten i aluminium folie för att få den att ligga rakt på gallret.
  2. Efter att lammet har grillats i ½ timme i 170°C skär du några snitt med en vass kniv över hela lammet.
  3. Pensla lammet väl med marinaden. Se till att det får marinad runt hela utsidan av lammet.
  4. Pensla lammet med citronsaften.
  5. Lammet ska grillas i 4 - 5 timmar i 170°C. Pensla lammet med marinaden varje ½ timme och mät kärntemperaturen.
  6. Ditt lamm kommer inte att ha samma kärntemperatur hela vägen runt, eftersom det är skillnad på mängden kött på lammet. När ditt lamm är antingen rosa (60°C.) eller genomstekt (75°C.), där det finns mest kött, så är ditt lamm färdigt och klart att servera.

Servering:

  1. Du kan servera ditt lamm på en stor skärbräda så att folk kan skära och plocka från det själva. Du kan också skära upp köttet. Smaklig måltid!

Skriv ut recept

arrow_upward