Helstekt minigris

Vill du imponera på dina gäster vid nästa grillfest? Då är en helstekt minigris ett självklart val. I det här receptet visar vi hur du enkelt kan förbereda en helstekt gris på din grill, så att den blir både saftig och god.

  • texture Pelletsgrill
  • restaurant_menu Huvudrätt

Ingredienser

Så här gör du


Förberedelser:

  1. Strö ett rejält lager med grovt salt över din minigris.
  2. Låt det ligga i saltlaken över natten.
  3. Efter att den har stått över natten, skölj av saltet med kallt vatten och den är redo att grillas.
  4. VIKTIGT, om din minigris har legat i saltlake där du köpte den är det inte nödvändigt att göra det igen.

Grillen:

  1. Ställ in grilltemperaturen till 140°.
  2. Ta ut ditt översta grillgaller om din minigris inte får plats. 

Grilla:

  1. Ta din rub och strö den över hela din minigris. Se till att hela grisen gnuggas.
  2. Lägg din minigris i grillen. Se till att den ligger med magen ner på grillgallret.
  3. Grilla den i 3 timmar i 140°C.

Glasera:

  1. Ge din minigris en stor klick BBQ-sås så att hela minigrisen blir glaserad. Det är inte nödvändigt att ta ut minigrisen ur grillen för att smörja den med BBQ-sås.
  2. Sätt grillen på 200°C. och grilla den i 1 timme. Smaklig måltid!

Servering:

  1. Du kan servera din minigris på en skärbräda så att folk kan skära och plocka från den själva. Du kan också skära upp köttet.

Skriv ut recept

arrow_upward