Vill du imponera på dina gäster vid nästa grillfest? Då är en helstekt minigris ett självklart val. I det här receptet visar vi hur du enkelt kan förbereda en helstekt gris på din grill, så att den blir både saftig och god.
texture
Pelletsgrill
restaurant_menu
Huvudrätt
Ingredienser
Så här gör du
Förberedelser:
Strö ett rejält lager med grovt salt över din minigris.
Låt det ligga i saltlaken över natten.
Efter att den har stått över natten, skölj av saltet med kallt vatten och den är redo att grillas.
VIKTIGT, om din minigris har legat i saltlake där du köpte den är det inte nödvändigt att göra det igen.
Grillen:
Ställ in grilltemperaturen till 140°.
Ta ut ditt översta grillgaller om din minigris inte får plats.
Grilla:
Ta din rub och strö den över hela din minigris. Se till att hela grisen gnuggas.
Lägg din minigris i grillen. Se till att den ligger med magen ner på grillgallret.
Grilla den i 3 timmar i 140°C.
Glasera:
Ge din minigris en stor klick BBQ-sås så att hela minigrisen blir glaserad. Det är inte nödvändigt att ta ut minigrisen ur grillen för att smörja den med BBQ-sås.
Sätt grillen på 200°C. och grilla den i 1 timme. Smaklig måltid!
Servering:
Du kan servera din minigris på en skärbräda så att folk kan skära och plocka från den själva. Du kan också skära upp köttet.