Kotletter i ugnsform

Om du vill göra något gott och enkelt i din hektiska vardag så har vi receptet för dig. Vi är säkra på att vår version av kotletter i ugnsform blir en favorit på ditt middagsbord.

Vi grillar våra kotletter på en av de större pelletsgrillarna, Traeger Ironwood 885. Den klarar temperaturer upp till 260°C, har supersmoke funktion, isolerade sidor OCH den kan styras via WiFi i Traeger-appen . Den är full av coola funktioner. Vi älskar Ironwood!

Vi använde hickory träpellets, men du kan använda vilken typ av träpellets du vill. Alla Traegers träpellets är bra till all mat. Här grillar vi i 190°C. och det är begränsat hur mycket rök som kommer. Därför är vilken träpellets-variant du väljer inte så viktig för detta recept.

  • texture Pelletsgrill
  • restaurant_menu Huvudrätt

Ingredienser

Så här gör du


Grönsakerna:

  1. Skär ut din rödlök, tomater och champinjoner. Du bestämmer själv hur grovt eller fint du skär dina grönsaker.

Grillen:

  1. Starta grillen och ställ in den på 225°C.
  2. Ta bort grillgallren från din grill så att endast 1 återstår.
  3. Placera ditt grillgaller så långt ner som möjligt. Det gör vi för att få de bästa grillränderna på kotletterna.

Förberedelse och grilla kotletter:

  1. Ta dina kotletter och bred ut tomatpuré på båda sidor.
  2. Strö salt, peppar och paprika på båda sidor av kotletterna.
  3. Ta dina kotletter och lägg dem i grillen.
  4. Grilla kotletterna i 2 -3 min. på alla sidor. Vi siktar på att ge kotletterna grillränder och en fin grillskorpa.

Arrangera i ugnsform:

  1. Ta bort kotletterna från grillen och lägg dem bredvid varandra i ett fat. Fatet ska tål att stå i grillen och ha en hög kant så att det finns plats för all fyllning.
  2. Fördela rödlöken ovanpå kotletterna.
  3. Lägg cheddarostskivorna ovanpå kotletterna och rödlöken. Du kan också använda strimlad cheddarost.
  4. Fördela svampen och tomaterna jämnt runt rätten.
  5. Fördela grädden runt i rätten. Du kan även använda matlagningsgrädde om du inte vill att den ska bli för fet.
  6. Salta och peppra.

Grilla:

  1. Ta din ugnsform med kotletter och ställ dem i mitten av grillgallret.
  2. När de har varit i grillen i 35 - 45 min.är de färdiga.
  3. Du kan servera dina kotletter i ugnsform med ris, potatismos eller bröd. Hur som helst är det en klassisk vardagsrätt full av smak.

Skriv ut recept

arrow_upward