Om du vill bjuda in baconentusiasterna till en riktig grillkväll så ska du givetvis servera dem den här fantastiska maträtten som kallas Baconexplosion. Här tar vi fläskfärs, pulled pork och jalapeños och kryddar det med grillsås, rub och mycket mer. Vi kan garantera dig att Baconexplosionen blir kvällens höjdpunkt och stressa inte för rätten är otroligt enkel att tillaga.
texture
Pelletsgrill
restaurant_menu
Huvudrätt
Ingredienser
Så här gör du
Förberedelser:
Lägg fläskfärsen, ägg, lite mjöl, salt och peppar i en skål.
Rör ihop det hela väl så att det blir en pasta.
Ställ färsen i kylen så den håller sig fast.
Grillen:
Starta grillen och sätt den på 190 °C
Ta bort grillgallren från grillen och lämna endast den nedre hyllan.
Baconflätor
Ta 8 skivor bacon och lägg dem lodrätt direkt vid sidan av varandra på en bit bakplåtspapper. Du kan med fördel ge skivorna nummer - 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 och 8.
Börja från ena änden genom att vika upp baconskivorna med de udda numren 1, 3, 5, 7 i riktning bort från dig själv. Vik dem cirka 1/6 upp.
Placera nu 1 skiva bacon vågrätt över baconen med jämna nummer.
Vik tillbaka skiva 1, 3, 5 och 7.
Fortsätt att fläta ytterligare 5 baconskivor vågrätt.
Vi måste göra 2 omgångar baconflätor eftersom vi gör 2 Baconexplosioner.
Färsrullarna:
Ta en bit bakplåtspapper och lägg det ovanpå din baconfläta.
Ta hälften av färsen och fördela den på pappret. Det ska finnas tre centimeter till kanten av din baconfläta som är utan färs.
Strö rejält med rub över färsen.
Ta hälften av ditt rivna pulled pork och lägg det i en linje längs färsen i mitten.
Strö hälften av rödlöken över färsen.
Sprid 6-8 skivor inlagda jalapeños över ditt pulled pork. Om du inte gillar kryddstark mat kan du nöja dig med färre jalapeños.
Sprid hälften av osten ovanpå ditt pulled pork och dina inlagda jalapeños.
Ta grillsåsen och häll en rand på båda sidor längs din fyllning.
Rulla försiktigt färsen till en tät rulle med hjälp av bakplåtspappret. Det kan vara lite svårt så ha tålamod.
Ta färsrullen och placera den ovanpå baconflätan och rulla runt baconflätan. På så sätt blir färsrullen insvept i baconflätan.
Upprepa nu allt så att du får två rullar.
Tillagning på grill:
Tippa försiktigt in rullarna på mitten av grillgallret. De behöver cirka 60 minuter i grillen.
Sätt in en grilltermometer i rullarna. Det är viktigt att du prickar in den i färsen eftersom det är färsen som ska nå en kärntemperatur på 75-78 °C.
Se till dina Baconexplosioner efter 40 - 45 minuter då de ska glaseras med grillsås. Ge dem ett rejält lager och grilla vidare tills de når en kärntemperatur på 75-78 °C.