Stekt fläsk på pelletsgrill

Läcker, sprött stekt fläsk ska lagas på grillen. Här har vi lagat stekt fläsk med de tillbehör som serveras när man lagar Danmarks nationalrätt "Stegt flæsk med persillesovs". Det stekta fläsket serveras med potatis och persiljesås. Både såsen och potatisen är enkla att laga. Recept på snabbpotatis hittar du här på hemsidan. Vi har använt Traeger körsbär träpellets, men det går lika bra med andra sorter.

  • texture Pelletsgrill
  • restaurant_menu Huvudrätt

Ingredienser

Så här gör du


Grillen:

  1. Sätt grillen på 200 °C och förbered fläsket tills grillen kommer upp i temperatur.

Förberedelse:

  1. Krydda ditt fläsk ordentligt med salt.

Grilla:

  1. Bred ut fläsket på det nedre grillgallret. Se till att det är luft mellan bitarna och ca 5 centimeter fritt utrymme på höger och vänster sida av grillgallret. Då kan luften cirkulera bättre och du får ett mer enhetligt resultat. Om du lagar potatis till så är det dags att ställa in den i grillen nu.
  2. Grilla det stekta fläsket i 30 minuter och vänd sedan bitarna.

Såsen:

  1. Häll din färdiga sås i en gjutjärnspanna.
  2. Placera pannan i grillen på mitten eller översta grillgallret (beroende på hur många grillgaller du har)

Servering:

  1. Grilla köttet i ytterligare 10 minuter medan såsen sköter sig själv.
  2. När de 10 minuterna är slut, ta bort såsen och det stekta fläsket från grillen. Har du lagat potatis till det så är den också klar nu.
  3. Strö din nyhackade persilja över såsen, rör om den lite med en sked och sedan är du redo att servera stekt fläsk med persiljesås.

Skriv ut recept

arrow_upward