Grillade revben

Det är något helt fantastiskt med läckra grillade revben och när köttet nästan bara faller av benet. De här revbenen grillar vi med Traeger Rub och Traeger grillsås för massor av saft och kraft. Genom att grilla dem low & slow ser vi till att köttet blir supermört. 

  • texture Pelletsgrill
  • restaurant_menu Huvudrätt

Ingredienser

Så här gör du


Grillen:

  1. Tänd pelletsgrillen på 100-110 °C och låt grillen värmas upp medan du förbereder köttet. 

Förberedelser:

  1. Börja med att trimma bort det värsta av fettet från köttet. Det får gärna finnas lite fett kvar eftersom det ger mycket smak. Fast ta bort det värsta av fettet. 
  2. Putsa bort hinnan från baksidan av benen. Det gör du enkelt genom att föra in ett finger och dra bort hinnan. 
  3. Strö / gnugga ruben så att den täcker alla sidor av köttet. 

Tillagning på grill:

  1. Lägg köttet i din förvärmda grill. 
  2. Grilla revbenen i ca 4-5 timmar. 
  3. Ta bort köttet från grillen och packa in varje bit i slaktarpapper (eller aluminiumfolie). 
  4. Pensla sedan in ett rejält lager av grillsås på båda sidor av varje revben. 
  5. Lägg tillbaka revbenen i grillen på samma temperatur och grilla dem tills kärntemperaturen är runt 93-94 °C. Det tar cirka 30-40 minuter. Sedan kommer de att vara enormt möra och redo att ätas. 

Skriv ut recept

arrow_upward