Grillad fläskkarré

Grillad fläskkarré är en klassiker och favorit! Åtminstone för oss. Det serveras inte så mycket längre, och det är verkligen synd. Det smakar jättegott och skär man det på rätt sätt, får man köttskivor med fyllning i riktigt fin form. Receptet är såklart väldigt enkelt att göra.

Vi grillar vår fläskkarré i en medelstor träpelletsgrill, Traeger Pro 22. Den är gammaldags och riktigt cool. Faktum är att den har samma design som världens första pelletsgrill, som Joe Traeger uppfann redan 1997. Den har en väldigt enkel värmereglering – du vrider bara vredet till önskad temperatur, och så håller själva grillen en stabil värme.

Vi har använt körsbärsträpellets men du kan använda vilken typ av träpellets som du vill. Alla Traegers träpellets fungerar bra till alla typer av mat. 

Vi serverar vår grillade fläskkarré med en annan klassiker, nämligen hasselbackpotatis. De ska ha samma temperatur. Receptet på hasselbackspotatis finns även på vår hemsida.

 • texture Pelletsgrill
 • restaurant_menu Huvudrätt

Ingredienser

Så här gör du


Fyllning:

 1. Börja med att skära lök, champinjoner och bacon i tärningar.
 2. Rosta dem på en panna med lite smör.
 3. Smaka av med salt och peppar.

Förberedelser:

 1. Skär ca. 5 fickor i karrén på köttets långsida. Skär så långt ner du kan utan att skära hela vägen genom steken.
 2. Lägg fyllningen i stekens fickor.
 3. Använd ev en stekhållare eller steksnöre så att fyllningen i köttfickorna stannar kvar i steken. Det ser inte superelegant ut med stektsnöre, men det funkar.
 4. Krydda din fläskkarré med ett bra lager BBQ rub.

Grilla:

 1. Sätt fläskkarrén i grillen som har förvärmts till 190°C. Om du inte använder en pelletsgrill ska du grilla steken på indirekt värme. Det betyder att brännarna under steken är avstängda.
 2. Sätt i en termometer så kan du hålla koll på när steken är klar. Om du vill göra hasselbackpotatis som tillbehör ska den in i grillen när steken har stått i grillen i en halvtimme.
 3. Grilla steken tills den har en kärntemperatur på 65-67°C. Det tar ca. 1 ½ timme men håll koll på kärntemperaturen.
 4. Låt grytan dra i ca. 10 minuter innan du skär skivor. Har du använt steksnöre kan du skala av det medan karrén står och drar.
 5. skär fläskkarrén tvärs över fickorna med fyllningen så att de öppnar sig. Det ser jättegott ut och smakar helt fantastiskt!

Skriv ut recept

arrow_upward