Bakpotatis på grillen

Det är kart att bakad potatis på grillen är en klassiker! En smörklick på en grillad bakpotatis är riktigt bra tillbehör till nästan vilket kött som helst. Och vår enkla version är verkligen MYCKET lätt att tillaga! Se till att potatisen är ren, och grilla den sedan som den är. Du bör räkna med 1-2 bakpotatisar per person.

Vi grillar på ett av de stora pelletsgrillarna med WiFi, nämligen Traegers serie Timberline. Den kan styras med en app från telefonen. Du kan hålla ett öga på grillens temperatur och köttet från appen, och vi är stolta över de många nya möjligheterna den ger. Mindre grillar kan förstås även göra jobbet. 

  • texture Pelletsgrill
  • restaurant_menu Huvudrätt
  • restaurant_menu Tillbehör

Ingredienser

Så här gör du


Grillen:

  1. Sätt på grillen till cirka 200°C. Vi har använt träpellets med körsbärsträ, men du kan använda vad du vill.

Förberedelse:

  1. Skölj bakpotatisen väl och skrubba den om det behövs. Efter det är de faktiskt redo att läggas på grillen – utan aluminium folie eller annan inpackning.

Grilla:

  1. Lägg din bakade potatis i grillen - precis som den är! Ingen olja, aluminium folie eller annat.
  2. Grilla dem i ungefär en timme och så är det klart. Servera dem med en klick smör som sakta smälter i den varma potatisen – och sedan bara Mmmm!

Skriv ut recept

arrow_upward