Ingredienser
Så här gör du
Grillen:
- Ställ in grillen på 190 °C och förbered lammklubban medan grillen blir varm.
Förberedelser:
- Ta bort skinn och överflödigt fett från köttet.
- Rispa köttet på tvärs över klubban.
- Pressa vitlöksklyftorna och blanda dem med olivolja.
- Fördela vitlöksmassan över klubban.
- Strö grovt salt och nymald peppar över lammklubban.
Tillagning på grill:
- Ta 3-4 stora rosmarinkvistar och placera dem på grillgallret.
- Lägg lammklubban ovanpå rosmarinkvistarna.
- Lägg slutligen 3-4 rosmarinkvistar ovanpå lammklubban.
- För in stektermometern i köttet.
- Grilla lammklubban i cirka 1,5 timme tills kärntemperaturen är 65 °C.
- Ta ut steken och låt den vila i minst 10 minuter innan du skär upp den.