Lammstek på pelletsgrill

Lammstek är en klassiker till påsk, men den smakar gott året runt. Om du grillar den på din grill från Traeger kan du dessutom vara säker på att den blir både supermör och vansinnigt god. Gillar du inte en intensiv lammsmak så kan du skära bort mer av fettet från köttet. Mycket av smaken sitter nämligen i fettet. 

Till lammstek kan du servera olika sidorätter och vi kan exempelvis rekommendera en rejäl omgång potatisgratäng. 

  • texture Pelletsgrill
  • restaurant_menu Huvudrätt

Ingredienser

Så här gör du


Grillen:

  1. Ställ in grillen på 190 °C och förbered lammsteken medan grillen blir varm. 

Förberedelser:

  1. Ta bort skinn och överflödigt fett från köttet. 
  2. Rispa köttet på tvärs över klubban. 
  3. Pressa vitlöksklyftorna och blanda dem med olivolja. 
  4. Fördela vitlöksmassan över klubban. 
  5. Strö grovt salt och nymald peppar över lammsteken. 

Tillagning på grill:

  1. Ta 3-4 stora rosmarinkvistar och placera dem på grillgallret. 
  2. Lägg lammsteken ovanpå rosmarinkvistarna. 
  3. Lägg slutligen 3-4 rosmarinkvistar ovanpå lammsteken. 
  4. För in stektermometern i köttet. 
  5. Grilla lammsteken i cirka 1,5 timme tills kärntemperaturen är 65 °C. 
  6. Ta ut steken och låt den vila i minst 10 minuter innan du skär upp den. 

Skriv ut recept

arrow_upward