Ingredienser
- 250 g pasta (eller makaroner, helst en liten rörpasta)
- salt
- vatten (till kokning av pastan)
Topping
- 50 g ströbröd
- 3 g smör
Sås
- 50 g smör
- 1 dl vetemjöl
- 7 dl lätt mjölk
- 300 g ost (gärna 150 g cheddar och 150 g mozarella)
- 1 tsk salt
- 0.5 tsk peppar
- ev. lökpulver
- ev. vitlökspulver
- ev. senapspulver
- ev. lite färsk persilja
Så här gör du
Pastan:
- Koka först pastan i saltat vatten. Medan pastan kokar kan du göra såsen.
Såsen:
- Smält smör i en kastrull.
- Tillsätt mjöl och vispa väl.
- Tillsätt sedan mjölk o koka upp sätt det blir en slät massa.
- Ta kastrullen från värmen och smält långsamt ner allt i såsen.
- Krydda med salt och peppar och smaka av.
Förberedelser:
- Blanda såsen med den avsvalnade pastan.
- Lägg det hela i en gjutjärnspanna eller ugnsfast form som får plats i grillen.
- Smält smöret i en kastrull utan att bryna det och blanda det med den rivna osten.
- Denna massa strös över pastan.
- Strö ev med lite persilja.
På grillen:
- Förvärm din grill till 170°C. Vi har använt träpellets från äppelträ, men du kan använda alla sorter.
- Ställ din gjutjärnspanna med Mac & Cheese i grillen och grilla den i 25 minuter. Tänk på att det tar längre tid om du grillar vid lägre temperaturer.