Mac & Cheese

Detta är en amerikansk favorit som har blivit mer och mer populär, och om du gillar pasta och ost så är det här rätten för dig!

Vi grillar vår Mac & Cheese på en av de mycket stora träpelletsgrillarna, Traeger Timberline 850. grillen kan styras från en app på telefonen och vi är mycket nöjda med grillens coola design och de många funktionerna.

Vi har gjort möra revben som kan serveras till denna Mac & Cheese och eftersom vi lagar allt samtidigt ger vi vår Mac & Cheese 130°C. i ungefär en timme. Se även vårt mycket enkla recept på revben.

  • texture Pelletsgrill
  • restaurant_menu Huvudrätt
  • restaurant_menu Tillbehör

Ingredienser

Så här gör du


Pastan:

  1. Koka först pastan i saltat vatten. Medan pastan kokar kan du göra såsen.

Såsen:

  1. Smält smör i en kastrull.
  2. Tillsätt mjöl och vispa väl.
  3. Tillsätt sedan mjölk o koka upp sätt det blir en slät massa.
  4. Ta kastrullen från värmen och smält långsamt ner allt i såsen.
  5. Krydda med salt och peppar och smaka av.

Förberedelser:

  1. Blanda såsen med den avsvalnade pastan.
  2. Lägg det hela i en gjutjärnspanna eller ugnsfast form som får plats i grillen.
  3. Smält smöret i en kastrull utan att bryna det och blanda det med den rivna osten.
  4. Denna massa strös över pastan.
  5. Strö ev med lite persilja.

På grillen:

  1. Förvärm din grill till 170°C. Vi har använt träpellets från äppelträ, men du kan använda alla sorter.
  2. Ställ din gjutjärnspanna med Mac & Cheese i grillen och grilla den i 25 minuter. Tänk på att det tar längre tid om du grillar vid lägre temperaturer.

Skriv ut recept

arrow_upward