Ingredienser
Så här gör du
Grillen:
- Sätt på grillen på 220°C. Medan grillen värms upp förbereder du potatisen.
Potatisen:
- Tvätta potatisen noggrant. Om det finns några envisa fläckar, ta bort dem.
- Koka potatisen med skalet i osaltat vatten. De måste vara tillagade och redo att ätas... vi väntar dock med att äta dem.
Förberedelse:
- Smörj en form med olja. Vi använder olivolja.
- Lägg potatisen i formen och mosa den med knogarna. De ska vara väl kluvna, så att de får gott om yta som vi kan grilla på.
- Krydda potatisen rikligt med salt och peppar.
- Häll lite olja över potatisen.
Grilla:
- Sätt skålen på grillen i 45 minuter.
- Efter de 45 minuterna i grillen, strö timjan och oregano på potatisen.
- Ställ rätten i grillen i ytterligare 10-15 minuter och sedan är de klara! Smaklig måltid. Servera till exempel potatisen som tillbehör till läcker grillad lamm eller rökt fläskfilé.