Krossad potatis på grillen

Mosa dem, koka dem, stek dem, lägg dem i en gryta – ja, tillagningsmöjligheterna är oändliga när det kommer till potatis. I det här grillreceptet går vi faktiskt all in och krossar dem! Genom att ge den kokta potatisen några tryck med knogen i fatet, så blir de lagom krossade så att ytan får en fantastisk krispighet när den läggs på grillen, samtidigt som den är mjuk inuti. Och här kommer veckans tips till föräldrarna som tycker tt det är svårt att få barnen att äta potatis... är du redo? Här kommer den: Strö över potatisen med lite oregano och timjan, så kan du kalla dem 'pizzapotatis' och du har en säker hit och en tom tallrik. Smaklig måltid.

Idag grillar vi på en av de största och coolaste av de ursprungliga träpelletsgrillarna, nämligen en Traeger Timberline 850. 

 • texture Pelletsgrill
 • restaurant_menu Tillbehör

Ingredienser

Så här gör du


Grillen:

 1. Sätt på grillen på 220°C. Medan grillen värms upp förbereder du potatisen.

Potatisen:

 1. Tvätta potatisen noggrant. Om det finns några envisa fläckar, ta bort dem.
 2. Koka potatisen med skalet i osaltat vatten. De måste vara tillagade och redo att ätas... vi väntar dock med att äta dem.

Förberedelse:

 1. Smörj en form med olja. Vi använder olivolja.
 2. Lägg potatisen i formen och mosa den med knogarna. De ska vara väl kluvna, så att de får gott om yta som vi kan grilla på.
 3. Krydda potatisen rikligt med salt och peppar.
 4. Häll lite olja över potatisen.

Grilla:

 1. Sätt skålen på grillen i 45 minuter.
 2. Efter de 45 minuterna i grillen, strö timjan och oregano på potatisen.
 3. Ställ rätten i grillen i ytterligare 10-15 minuter och sedan är de klara! Smaklig måltid. Servera till exempel potatisen som tillbehör till läcker grillad lamm eller rökt fläskfilé.

Skriv ut recept

arrow_upward