Rökt salt

Vill du prova en ny krydda till middagsbordet? Något förnämt? Då ska man laga en portion rökt salt! Det är vansinnigt enkelt: Lägg saltet på en grillbricka, sätt in det i din Traeger träpelletsgrill och vänta. Redan efter en timme har ditt salt en utsökt rökt smak, och det kan serveras till otaliga rätter, där du bara vill ge maten en avslutande röksmak – och det är såklart också väldigt förnämt att kunna servera hemlagad rökt salt till sina gäster.

Idag grillar vi på en av de största och coolaste pelletsgrillarna, nämligen en Traeger Timberline 850. Läs mer om grillen här.

  • texture Pelletsgrill
  • restaurant_menu Tillbehör

Ingredienser

Så här gör du


Grillen:

  1. Tänd din grill på lägsta temperatur – använd gärna funktionen Supersmoke om din grill har den funktionen.

Grilla:

  1. Bred ut saltet på en ugnsplåt i ett tunt lager.
  2. Placera din långpanna mitt på det nedre grillgallret.
  3. Rök ditt salt i grillen i minst 1 timme.
  4. Låt saltet svalna och häll det i en lämplig bytta eller burk.
  5. Extra tips: Du kan variera din röksmak beroende på vilka träpellets du använder. Till vårt rökta salt valde vi Hickory träpellets, eftersom det ger en bra robust rökt smak.

Skriv ut recept

arrow_upward