Ingredienser
Så här gör du
Degen:
- Lös upp jäst i ljummet vatten.
- Tillsätt manitobamjöl, olja och sedan salt.
- Tillsätt resten av vetemjölet och knåda i 10 minuter. Degen ska vara mjuk.
- Täck degen och ställ undan den för jäsning. Låt den jäsa i 30 minuter.
- Forma degen till två kuvertbröd och lägg dem på en grillbricka med ugnspapper.
Vitlökssmöret:
- Rör ihop det mjuka smöret, vitlöken och persiljan. Ställ det i kylskåpet.
Grillen:
- Ställ in och förvärm grillen till cirka 220 °C.
Kuvertbröd:
- Placera kuvertbröden på grillgallret. Grädda dem i 15-20 minuter.
Hummern:
- Döda hummern. En vass kniv förs snabbt in i korset som sitter på huvudet och därefter drar man kniven genom huvudet och ned i botten. Den har nervtrådar och kan röra sig efteråt. Detta undviks om du först kokar den i ett par minuter.
- Vänd hummern på ryggen och dela den på mitten. Pensla med olja.
Tillagning på grill:
- När det är ungefär 10 minuter kvar av gräddningstiden för kuvertbröden placerar man hummern på grillen.
- Placera hummern på grillen med köttsidan nedåt i cirka 45 sekunder.
- Vänd den och lägg små bitar av vitlökssmör på köttet och låt den grilla i 5-6 minuter till.
Servering:
- Servera en ½ hummer per person med färsk citronsaft, salt och peppar.
- Skär eller bryt brödet i portionsstorlekar och servera det med majonnäsdip.