Grillad hummer med vitlökssmör

Här får du receptet på den ultimata skryträtten: Grillad svart hummer med vitlökssmör. Om du vill imponera på gästerna vid nästa grillfest så ska du servera detta. 

  • texture Pelletsgrill
  • restaurant_menu Huvudrätt
  • restaurant_menu Förrätt

Ingredienser

Så här gör du


Degen:

  1. Lös upp jäst i ljummet vatten. 
  2. Tillsätt manitobamjöl, olja och sedan salt. 
  3. Tillsätt resten av vetemjölet och knåda i 10 minuter. Degen ska vara mjuk. 
  4. Täck degen och ställ undan den för jäsning. Låt den jäsa i 30 minuter. 
  5. Forma degen till två kuvertbröd och lägg dem på en grillbricka med ugnspapper. 

Vitlökssmöret:

  1. Rör ihop det mjuka smöret, vitlöken och persiljan. Ställ det i kylskåpet. 

Grillen:

  1. Ställ in och förvärm grillen till cirka 220 °C. 

Kuvertbröd:

  1. Placera kuvertbröden på grillgallret. Grädda dem i 15-20 minuter. 

Hummern:

  1. Döda hummern. En vass kniv förs snabbt in i korset som sitter på huvudet och därefter drar man kniven genom huvudet och ned i botten. Den har nervtrådar och kan röra sig efteråt. Detta undviks om du först kokar den i ett par minuter. 
  2. Vänd hummern på ryggen och dela den på mitten. Pensla med olja. 

Tillagning på grill:

  1. När det är ungefär 10 minuter kvar av gräddningstiden för kuvertbröden placerar man hummern på grillen. 
  2. Placera hummern på grillen med köttsidan nedåt i cirka 45 sekunder. 
  3. Vänd den och lägg små bitar av vitlökssmör på köttet och låt den grilla i 5-6 minuter till. 

Servering:

  1. Servera en ½ hummer per person med färsk citronsaft, salt och peppar. 
  2. Skär eller bryt brödet i portionsstorlekar och servera det med majonnäsdip. 

Skriv ut recept

arrow_upward