Svamppaj

Den här pajen passar precis till hösten och är fylld med svamp. Smördeg är väldigt enkelt och passar perfekt till denna goda paj.

  • texture Pelletsgrill
  • restaurant_menu Förrätt
  • restaurant_menu Lunch

Ingredienser

Så här gör du


Fyllningen och pajformen

  1. Kavla ut smördegen så att den passar bakformen.
  2. Smörj pajformen med smör och lägg i smördegen.
  3. Blanda vitlök, grädde, gräddfil, ägg, salt och peppar, muskotnöt och färsk gräslök.

Förberedelse och grillning:

  1. Sätt grillen på 185°C.
  2. Sätt pajformen på grillgallret och grädda den i 10 minuter.
  3. Bred ut svampen på det förgräddade pajskalet och fyll med äggblandningen. Fördela mozzarellan ovanpå.
  4. Grädda den på grillen i 40-45 min.

Servering:

  1. Strö över den sista hackade färska gräslöken.
  2. Krydda med nymalen peppar och salt.

Skriv ut recept

arrow_upward