Med det här receptet på “stekt” kyckling på grillen får du en god, krispig och saftig kyckling utan fritös. Servera den med majs och coleslaw på terrassen under en sommardag eller med potatismos, pommes frites eller mac & cheese under en kall vinterdag.
Framtagen av: TheFoodDude
texture
Pelletsgrill
restaurant_menu
Snack
restaurant_menu
Huvudrätt
Ingredienser
Så här gör du
Marinad:
Blanda ingredienserna till marinaden grundligt i en skål.
Doppa kycklingarna i marinaden. Använd eventuellt en fryspåse eller dylikt.
Lägg dem sedan i kylskåpet i minst 3 timmar.
Förberedelser:
Blanda ingredienserna till paneringen och lägg den åt sidan.
Grillen:
Tänd och ställ in din Traeger på 200 °C.
Kycklingarna:
Ta upp kycklingarna ur marinaden. Marinaden hälls i en skål.
Vänd kycklingbitarna i mjölblandningen och lägg dem på en skärbräda.
Doppa sedan alla kycklingdelar ännu en gång i marinaden och mjölblandningen så att de blir ”double dipped”.
Låt delarna vila i cirka 15 minuter så att paneringen kan sätta sig.
Tillagning på grill:
Placera kycklingdelarna på gallret i grillen med skinnsidan uppåt.
Tillaga under cirka 30-35 minuter.
Pensla sedan delarna med olja på ovansida. De ska inte vändas.
Tillaga i ytterligare 30 minuter tills kycklingbitarna är gyllene.
Servera exempelvis med majskolvar, coleslaw eller potatissallad.