Oxbringa på pelletsgrill

Den speciella köttbiten som kallas "brisket" är en riktig grillfavorit i USA, där köttet grillas under lång tid vid låg temperatur med metoden "low & slow". Detta gör köttet extremt mört, och kryddorna och pelletsen hinner verkligen sätta sin prägel på köttdetaljen.

I det här receptet visar vi hur lätt det är att grilla en brisket på din pelletsgrill. Här i Sverige kan det dock vara svårt att hitta samma bringa skuren som i USA, men en oxbringa är nästan identisk, så den kan lätt användas istället.

 

  • texture Pelletsgrill
  • restaurant_menu Huvudrätt

Ingredienser

Så här gör du


Bringan:

  1. Putsa köttet för överflödigt externt fett. Det ska finnas lite fett kvar för det ger en god smak, men ta bort det värsta.
  2. Gnid in väl med rub på köttet - på båda sidor. Vi använder vår Traeger Beef Rub som passar bra till bringa, men har du en annan favorit så använd den gärna.

Grilla:

  1. Lägg köttet i grillen.
  2. Sätt i termometern och grilla köttet tills det har en kärntemperatur på 77-78°C. Se till att spettet sitter ca. i mitten av köttet. Grilltiden kan variera, men räkna med upp till 16 timmar.

Packa in köttet:

  1. När köttet har en kärntemperatur på 77-78°C ska det packas in. Vi använder Traegers slaktarpapper, men du kan även använda aluminium folie. Fördelen med slaktarpapper är att köttet kan andas samtidigt som det behåller safterna. I aluminium folie kommer köttet att koka med safterna, men det är också ok.
  2. Tillsätt smörklickar till köttet och stäng ihop papperet.
  3. Stick in termometern i köttet igen - genom slaktarpappret - och se till att den ca. träffar mitten av köttet.

Laga färdigt:

  1. När kärntemperaturen når 93-94°C är köttet klart. Det tar ca. 2 timmar och så har du en riktigt läcker, saftig och mör bringa.

Skriv ut recept

arrow_upward