Den speciella köttbiten som kallas "brisket" är en riktig grillfavorit i USA, där köttet grillas under lång tid vid låg temperatur med metoden "low & slow". Detta gör köttet extremt mört, och kryddorna och pelletsen hinner verkligen sätta sin prägel på köttdetaljen.
I det här receptet visar vi hur lätt det är att grilla en brisket på din pelletsgrill. Här i Sverige kan det dock vara svårt att hitta samma bringa skuren som i USA, men en oxbringa är nästan identisk, så den kan lätt användas istället.
texture
Pelletsgrill
restaurant_menu
Huvudrätt
Ingredienser
Så här gör du
Bringan:
Putsa köttet för överflödigt externt fett. Det ska finnas lite fett kvar för det ger en god smak, men ta bort det värsta.
Gnid in väl med rub på köttet - på båda sidor. Vi använder vår Traeger Beef Rub som passar bra till bringa, men har du en annan favorit så använd den gärna.
Grilla:
Lägg köttet i grillen.
Sätt i termometern och grilla köttet tills det har en kärntemperatur på 77-78°C. Se till att spettet sitter ca. i mitten av köttet. Grilltiden kan variera, men räkna med upp till 16 timmar.
Packa in köttet:
När köttet har en kärntemperatur på 77-78°C ska det packas in. Vi använder Traegers slaktarpapper, men du kan även använda aluminium folie. Fördelen med slaktarpapper är att köttet kan andas samtidigt som det behåller safterna. I aluminium folie kommer köttet att koka med safterna, men det är också ok.
Tillsätt smörklickar till köttet och stäng ihop papperet.
Stick in termometern i köttet igen - genom slaktarpappret - och se till att den ca. träffar mitten av köttet.
Laga färdigt:
När kärntemperaturen når 93-94°C är köttet klart. Det tar ca. 2 timmar och så har du en riktigt läcker, saftig och mör bringa.