Ingredienser
Så här gör du
Rub:
- Blanda alla ingredienser
Förberedelser:
- Ta bort hinnan från baksidan av revbenen.Det gör du enkelt genom att börja i den smala änden och använda en skalkniv för att lossa hinnan, så att du kan få in ett finger under och sedan dra av skalet med hjälp av lite hushållspapper.
- Bred ut lite dijonsenap på baksidan och gnugga in den väl.
- Strö/gnugga med rub så att det täcker hela baksidan av varje revben.
- Gör samma sak på framsidan av varje revben, så att båda sidorna av alla ben har täckts med senap och rub.
Grilla -3
- Sätt grillen på 110°C.
- Lägg dina revben på grillen.
- Grilla dem i ca. 3 timmar.
Grilla -2
- Ta bort revbenen från grillen och slå in varje revbensbit individuellt i slaktarpapper (eller aluminiumfolie). Om benen är magra och saknar marmorering kan du tillsätta juice och smör.
- Sätt tillbaka benen in i pelletsgrillen och ställ in temperaturen på 130°C.
- Grilla benen i ca. 2 timmar.
Grilla -1
- När två timmar har gått och benen har släppt lite ifrån köttet så tar man ut benen ur slaktarpappret. Benen måste ha släppt lite och tiden det tar beror lite på storleken på benen.
- Bred sedan ut ett rejält lager BBQ-sås på båda sidor av varje ben.
- Grilla benen i ytterligare 1 timme tills de är supermöra. Det är otroligt enkelt att göra och du får spareribs som garanterat får det att vattnas i munnen!