Revben på pelletsgrill med 3-2-1 metoden

Mmmm! Vi älskar revben! Vi är särskilt förtjusta i de helt möra typerna, där köttet nästan faller av benet. Vi lagar revben med hemmagjord rub och hemmagjord BBQ-sås, men vill du slippa besväret kan du förstås köpa dem i affären. Vi grillar på en av de mycket stora pelletsgrillarna, Traeger Timberline 850. Den kan styras från en app på telefonen och vi är mycket nöjda med grillens coola design och de många funktionerna. 

Vi har gjort en läcker Mac & Cheese som tillbehör, och eftersom vi gör allt på samma gång lagar vi vår Mac & Cheese 130 grader i en timme. Se receptet för Mac & Cheese för övrig information.

 • texture Pelletsgrill
 • restaurant_menu Huvudrätt

Ingredienser

Så här gör du


Rub:

 1. Blanda alla ingredienser

Förberedelser:

 1. Ta bort hinnan från baksidan av revbenen.Det gör du enkelt genom att börja i den smala änden och använda en potatisskalare för att lossa hinnan, så att du kan få ett finger under och sedan dra av skalet.
 2. Bred ut lite dijonsenap på baksidan och gnugga in den väl.
 3. Strö/gnugga med rub så att det täcker hela baksidan av varje revben.
  Gör samma sak på framsidan av varje revben, så att båda sidorna av alla ben har täckts med senap och rub.

Grilla -3

 1. Sätt grillen på 110°C.
 2. Lägg dina revben på grillen.
 3. Grilla dem i ca. 3 timmar.

Grilla -2

 1. Ta bort revbenen från grillen och slå in varje revbensbit individuellt i slaktarpapper (eller stanniol). Om benen är magra och saknar marmorering kan du tillsätta juice och smör.
 2. Ställ tillbaka benen i pelletsgrillen och ställ in temperaturen på 130°C.
 3. Grilla  benen i ca. 2 timmar.

Grilla -1

 1. När två timmar har gått och benen har släppt lite ifrån köttet lindar man ut benen ur slaktarpappret. Benen måste ha släppt lite och tiden det tar beror lite på storleken på benen.
 2. Bred sedan ut ett rejält lager BBQ-sås på båda sidor av varje ben.
 3. Grilla benen i ytterligare 1 timme tills de är supermöra. Det är otroligt enkelt att göra och du får spareribs som garanterat får det att vattnas i munnen!

Skriv ut recept

arrow_upward