Grillade smashburgare

Här får du receptet på en läcker smashburgare, där biffen får en god stor stekskorpa. Vi ger burgaren en extra smak med BBQ-sås, rub, stekt lök och rökt pickles.

  • texture Pelletsgrill
  • restaurant_menu Huvudrätt

Ingredienser

Så här gör du


Förberedelser:

  1. Blanda malet nötkött med rub, 1 dl grillsås, salt och peppar.
  2. Forma 4 burgare på vardera cirka 150 g. 
  3. Lägg pickles på en grillbricka.
  4. Häll oljan i en stekpanna. 

Grillen:

  1. Ställ in grillen på 105 °C. 
  2. Placera grillbrickan med pickles på grillgallret och grilla dem i 20 minuter. 
  3. Höj sedan till 220 °C och placera pannan på grillgallret. När oljan är varm lägger man i löken. Grilla tills de är gyllene. Ta upp och lägg dem på hushållspapper. 
  4. Placera smör och två burgare på pannan och pressa burgarna med en grillspatel tills de är platta. Vänd dem efter 2-3 minuter. Grilla dem sedan i 3 minuter till. 
  5. Placera hamburgerbröden på grillen och rosta dem gyllene i några minuter. 

Sidorätt:

  1. Smörj hamburgerbröden med grillsås.
  2. Lägg på sallad, burgare, pickles och lök. 
  3. Avsluta med det översta hamburgerbrödet och servera direkt. 

Skriv ut recept

arrow_upward