Stekta nudlar med jätteräkor

Friterade nudlar med jätteräkor är en riktig favorit bland de flesta fisk- och skaldjursälskare. I denna version får jätteräkorna sällskap av rödlök, paprika, böngroddar och vårlök i woken.

Utarbetad av: madfar.dk

  • texture Wok
  • restaurant_menu Huvudrätt

Ingredienser

Så här gör du


Nudlar:

  1. Lägg nudlarna i kokande vatten med lite salt.
  2. När nudlarna är mjuka, men fortfarande al dente, häller du bort vattnet och lägger dem på en ren handduk.

Förbereda:

  1. Skär alla grönsaker och gör dem redo för wokning.
  2. Blanda curry och chili med 2 msk vatten. Blanda räkorna i såsen.

Woka:

  1. Värm woken och tillsätt lite olja (1 msk). Lägg i ägget  och stek det till en äggröra. Dra äggröran lite åt sidan i din wok.
  2. Häll i lite olja i woken igen och lägg i löken. Mixa med ägget och woka i 30 sek. Vi steker på mycket hög värme. Rör om ordentligt med en stekspade medan du steker.
  3. Dra lök och ägg åt sidan i woken.
  4. Häll olja i woken och stek den röda paprikan. Blanda med resten av woken.
  5. Dra maten åt sidan. Häll i olja och stek räkorna. Vänd räkorna så att de steks på båda sidor och blanda dem med resten av ingredienserna. Värm allt under ett par minuter.
  6. Lägg i böngroddarna.

Färdiggör & servera:

  1. Lägg i en riklig handfull med nudlar i woken och blanda väl. Värm i en minut och tillsätt såsen.
  2. Blanda såsen ordentligt med allt i woken. Värm allt under cirka en minut.
  3. Dekorera och servera med fint skivad salladslök och färsk koriander.

Skriv ut recept

arrow_upward